Εβδομάδα Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις θεματικής εβδομάδας, αφιερωμένη στο Όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων, με σκοπό, την ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς του Όπλου στους αγώνες του Έθνους, καθώς και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των αρμάτων μάχης στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα «Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση. Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μακρής ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής. Ομιλίες πραγματοποίησαν ο ειδικός επιστήμονας διδάσκων Πολιτική Ιστορία στην ΣΣΕ κ. Δημήτριος Μαλέσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Πλουμίδης, ο Υποδιοικητής της Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος και Εκπαίδευσης του ΓΕΣ, ειδικός επιστήμονας και διδάσκων Στρατιωτική Ιστορία στην ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Κυριάκος, ο επίκουρος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Αντισμήναρχος ε.α. Νικόλαος Κανελλόπουλος, , ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Κωστούλας και ο Διοικητής της Ίλης Ιππικού Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης. Συντονιστές της ημερίδας ήταν ο ομότιμος καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ Υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Καστάνης και ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στην ΣΣΕ κ. Νικόλαος Τόμπρος.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση «Ανοιχτό Στρατόπεδο», κατά την οποία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» μαθητές των Γενικών Λυκείων Σκάλας Ωρωπού, Ψαχνών Ευβοίας και Αυλώνα καθώς και οικογένειες. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Παιγνίου ΙΑΝΟΣ, των εξομοιωτών οδήγησης, των εξομοιωτών βολής και στο Μουσείο Αρμάτων, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη αρματικού δυναμικού.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το πρόγραμμα περιέλαβε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων καθώς και ιστορικών οχημάτων, παρέλαση και επίδειξη Ουλαμού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ, διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων και στατική επίδειξη μουσειακών Τεθωρακισμένων Οχημάτων και Αρμάτων Μάχης – Οχημάτων Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Απ. Γιασημάκης, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Βασίλειος Τελλίδης, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου του Ιππικού- Τεθωρακισμένων.

Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων  Ιππικού – Τεθωρακισμένων

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας