Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας — 78 συλλήψεις (video)

Σε 78 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά από νέα επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Κατά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχουν επτά τραυματίες αστυνομικοί. Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της αστυνομίας, άτομα πετούσαν πέτρες από την ταράτσα σε αστυνομικούς παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος ατόμου που συνελήφθη και το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, για την προσαγωγή του οποίου διαμαρτύρεται σφοδρά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

 

Για την προσαγωγή και κράτηση του φωτορεπόρτερ μέλους της ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ήδη ώρες του συναδέλφου μας και μέλους της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική στις Βρυξέλλες για την ακολουθουμένη μεταναστευτική πολιτική ασκεί ο Ούγγρος ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής της διπλωματίας από την Ουγγαρία, Peter Szijjarto,κατά την επίσκεψη του Τυνησία τη Δευτέρα, δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην πολιτική των Βρυξελλών και δήλωσε ότι η μελλοντική ουγγρική προεδρία της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο γεμάτη κινδύνους, και

Ηγουμενίτσα: 210 κιλά υδροπονικής κάνναβης μέσα σε φορτηγό

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας, “ξετρύπωσε” τη νύχτα η ομάδα K9 και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μετά από ένδειξη του αστυνομικού σκύλου Βλάντ. Φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες, που

Ρ/Κ: Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί των Ρυμουλκών Πλοίων υπό ελληνική σημαία, που εκδόθηκε με το Π.Δ. 83/2022, διαπιστώνει η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών – Εφοπλιστών Ρυμουλκών& Ναυαγοσωστικών Πλοίων «Άγιος Νικόλαος». ΟΠΩΣ επισημαίνει με επιστολή της

Θα γίνει η Τυνησία ο προσφυγικός καταυλισμός της ΕΕ;

Θεωρητικά η Τυνησία θα ήταν μία ιδανική χώρα για να στεγαστούν μετανάστες, των οποίων η αίτηση για παροχή ασύλου δεν γίνεται δεκτή στην ΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Ευρωπαίοι θα αντέγραφαν το “Ruanda plan” της βρετανικής κυβέρνησης, που επιχειρεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο