Στυλίδα : Συνελήφθησαν δύο ψαράδες για απείθεια

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (12/1) από βαθμοφόρους του Λιμεναρχείου Στυλίδας δύο  ψαράδες στο λιμάνι  της Στυλίδας την ώρα που ξεφόρτωναν  αλιεύματα.

 

Οι άντρες του λιμενικού  εντόπισαν τους δύο άνδρες 52 και  50 χρονών την ώρα που επιχειρούσαν να ξεφορτώσουν αλιεύματα σε Φορτηγό ΙΧ  ιδιοκτησίας τους .

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σκάφος τους   βρεθήκαν και κατασχεθήκαν ζώντα αλιεύματα οστρακοειδή του είδους «κυδώνια» 38 κιλά τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο σύστημα ΟΣΠΑ, από τα οποία τα 20 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων που απαγορεύεται παντελώς η αλιεία τους σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία, τα οποία επαναποτίστηκαν στην θάλασσα ως ζώντα.

Κατόπιν προτροπής του ενός ιδιοκτήτη για αποφυγή του έλεγχου του ΦΙΧ  ιδιοκτησίας τους, ο δεύτερος  μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τράπηκε σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω τα εν λόγω όργανα κατέγραψαν την πινακίδα του οχήματος και κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης οχήματος και οδηγού όπου λίγη ώρα αργότερα προσήλθε αυτοβούλως στο λιμενικό κατάστημα.

Από Τμήμα Ασφαλείας – Ανάκρισης Υπηρεσίας μας κατόπιν διαταγής Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες άνδρες- του προαναφερόμενου περιστατικού στο πλαίσιο του Αυτοφώρου κατά παράβαση των άρθρων 45 «περί συναυτουργίας» και  169 « περί απείθειας» του Ποινικού Κώδικα.

Κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου από Λιμενικής Αστυνομίας Υπηρεσίας μας προέκυψαν εκτός από ποινικές και αλιευτικές, Γενικού Κανονισμού Λιμένα καθώς και ΚΟΚ παραβάσεις επι του περιστατικού.

Την προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο  Στυλίδας   καθώς παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  και αλιευτικής νομοθεσίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : αρχείου

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στη Λαμία: Στρατιωτικός αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο κέντρο της Λαμίας, βρέθηκε 70χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός. Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο 70χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις των συγγενών του, με αποτέλεσμα η αδερφή του να ανησυχήσει και να βρεθεί το απόγευμα

Η ακρίβεια αναγκάζει τους πολίτες να τρώνε από τα έτοιμα – «Χάθηκαν» καταθέσεις άνω των €4,5 δισ. το α’ 3μηνο

Η παρατεταμένη ακρίβεια και οι περιορισμένες αυξήσεις που έχουν δοθεί στους εργαζομένους τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και αυτό περιγράφεται περίτρανα από την πορεία των καταθέσεων, ειδικά τους τελευταίους μήνες, όπου και καταγράφεται σημαντική πτώση. Οι πολίτες,

Χ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Πυροσβεστική: Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας: Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με: τις απαγορευτικές ή/και επιτρεπόμενες υπό όρους και προϋποθέσεις, ενέργειες, δραστηριότητες και

Μετάβαση στο περιεχόμενο