Σκαραμαγκάς – Μεγάλο Πεύκο: ΔΥΚ και ΚΕΕΔ επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης [pics]

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στον Σκαραμαγκά και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στο Μεγάλο Πεύκο.

«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στεκόμαστε πάντα αρωγοί στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι μόνο ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε.

Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις θωρακίζουν την εθνική μας ανεξαρτησία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΥΚ, ο οποίος νωρίτερα παρακολούθησε τους εννέα τελειόφοιτους της σειράς 197-198 της σχολής ΟΥΚ να ασκούνται σε στίβο μάχης.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΥΚ:

Μητσοτάκης - Μεγάλο Πεύκο

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε σκάφος ανορθόδοξου πολέμου και ταχείας μεταφοράς «Αίολος» και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, όπου ξεναγήθηκε στους νεόδμητους χώρους του ΚΕΕΔ από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Αλεξάκη.

Από το Διοικητήριο του ΚΕΕΔ ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη με την ανάπτυξη ελικοπτέρων, εξωλέμβιων Zodiac, jet ski και αλεξιπτωτιστών με σκοπό την κατάληψη ακτής και τη διάσωση ομήρου.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μεγάλο Πεύκο και την στρατιωτική επίδειξη:

Μητσοτάκης - Μεγάλο ΠεύκοΜητσοτάκης - Μεγάλο ΠεύκοΜητσοτάκης - Μεγάλο ΠεύκοΜητσοτάκης - Μεγάλο Πεύκο

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Διοικητής της ΔΥΚ Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασσόπουλος και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάδα: Αποσύρθηκαν οι διώξεις κατά 35 αλλοδαπών κατηγορουμένων για κατασκοπία και διακίνηση μεταναστών το 2020

Η Ελλάδα απέσυρε ποινικές διώξεις κατά δεκάδων διεθνών εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας(ΜΚΟ) που ήταν ύποπτοι, από κατασκοπεία έως διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μέσω της νήσου Λέσβου, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που είδε το Reuters την Τρίτη. Τα

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από κατάρρευση τμήματος αυτοκινητοδρόμου

Συνολικά 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νότια Κίνα όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από κρατικό μέσο ενημέρωσης. Ως τις 05:30 (τοπική ώρα· 00:30 ώρα Ελλάδας), είχε επιβεβαιωθεί πως «36 άνθρωποι είναι νεκροί και (άλλοι)

Καφέ μέδουσες εμφανίστηκαν στον Θερμαϊκό Κόλπο

Η καφέ μέδουσα, ευρέως γνωστή ως σαλούφα, (επιστημονική ονομασία: Cotylorhiza tuberculata) είναι ένα είδος μέδουσας του φύλου Cnidaria. Συναντάται συχνά στη Μεσόγειο Θάλασσα, το Αιγαίο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα. Όσα πρέπει να ξέρετε για την καφέ μέδουσα Μπορεί να

Χρ. Στυλιανίδης από λιμάνι Πειραιά: Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Σημειώνεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο