Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά

Όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τα αναδρομικά του 11μήνου 2015-2016, είτε έχουν δικαιωθεί δικαστικά, είτε δεν προσέφυγαν καν.

Η κυβέρνηση ενέδωσε στις μεγάλες πιέσεις των συνταξιούχων, που στην κυριολεξία ένιωθαν ριγμένοι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια των μνημονίων κράτησαν όρθια την ελληνική κοινωνία.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλους τους συνταξιούχους και το ποσό που θα απαιτηθεί ανέρχεται στα € 2,5 δισεκατομμύρια και η αποπληρωμή τους θα γίνει σε τρεις δόσεις εντός του 2024.  Το ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι κυμαίνεται από €800-€3.000.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η “60+” από την πρώτη μέρα της έκδοσής της ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε αρθρογραφήσει επ’ αυτού.  Οπότε λογικά νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι από τη θετική εξέλιξη.

Κι άλλες παρεμβάσεις

Όμως το 2024 θα υπάρξουν κι άλλες θετικές παρεμβάσεις.  Κατ’ αρχάς η αύξηση στις συντάξεις θα είναι μόνιμη.  Και ήδη προς ώρας καθορίζεται στο 4%.  Επίσης θα υπάρξει και νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς για όλους όσοι δεν θα δουν στους λογαριασμούς τους την αύξηση.

Παράλληλα, βάσει των ίδιων δηλώσεων, σχεδιάζεται κατάργηση κάθε συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχασαν το ΕΚΑΣ κατά την περίοδο 2016-2019.  Πρόκειται για την τρίτη παρέμβαση.

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας οι παραπάνω δεν είναι οι μόνες παρεμβάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι.  Βρίσκονται επίσης παρεμβάσεις όπως η μείωση των εισφορών αλληλεγγύης συνταξιούχων με τις οποίες βαρύνονται οι κύριες συντάξεις άνω των €1.400.  Οι εν λόγω εισφορές είναι κλιμακωτές και ξεκινούν από το 3% για να φτάσουν στο 14%.

Στο τραπέζι, επίσης, βρίσκεται η μείωση των εισφορών υγείας σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.  Εκείνο το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση είναι μια μείωση των εισφορών υγείας στις κύριες συντάξεις κατά 1 μονάδα.  Επίσης εξετάζεται το σενάριο να καταργηθεί η εισφορά 6% στις επικουρικές συντάξεις.

ΠΗΓΗ:  60+ (έντυπη έκδοση)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσάραξη του ‘’Παναγιώτη’’ – Το Ναυάγιο του Πολιτισμού*

″Ωραία που, ωραία που `ναι η Ζάκυνθος να `τανε πιο, να `τανε πιο μεγάλη που έχει τα σπίτια τα ψηλά κάτω στο περιγιάλι…’’ υμνούν οι κανταδόροι στο διαφημιστικό σποτάκι προβολής της Νήσου και του Ζακυνθινού Πάσχα που πλησιάζει. Στην προσπάθεια προσέλκυσης

Χανιά: Πέθανε ξαφνικά ενώ κολυμπούσε – Σε άσχημη κατάσταση η γυναίκα του

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (30/04) στην Αγία Μαρίνα Χανίων στην Κρήτη, καθώς ένας 53χρονος τουρίστας που βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε. Τον άνδρα εντόπισαν λουόμενοι να επιπλέει και αμέσως κάλεσαν το Λιμεναρχείο και

Αντίθετοι με το νομοσχέδιο Φλωρίδη δικηγόροι, δικαστές και εισαγγελείς

Για τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη είναι ακόμη μία αυτονόητη μεταρρύθμιση που άργησε πολύ να θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί. Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ανθρώπων που εμπλέκονται στην απονομή της δικαιοσύνης είναι μια

Άνοιξε και φέτος για το κοινό το Φαράγγι της Σαμαριάς

Τις «πύλες» του για τους επισκέπτες άνοιξε και φέτος το Φαράγγι της Σαμαριάς. Ήδη από την Κυριακή 28 Απριλίου επιτράπηκε η είσοδος από την Αγία Ρουμέλη και για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός», ενώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο