Τέλος 2023 θα λειτουργεί γραφείο του ΙΜΟ στην Αίγυπτο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ”

Με την υπογραφή στις 20 Ιουλίου 2023 του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ ΙΜΟ και Αιγύπτου, η τελευταία είναι έτοιμη να εγκαινιάσει το νέο Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας (Regional Presence Office – RPO) του Οργανισμού στην Αλεξάνδρεια, με αρμοδιότητα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Ο Διευθυντής Τεχνικής Συνεργασίας του ΙΜΟ κ. Xiaojie Zhang και ο Υποναύαρχος Hussein El-Geziry, Πρόεδρος της Αιγυπτιακής Αρχής Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, προέβησαν στην υπογραφή του Μνημονίου στο Λονδίνο, σε τελετή που έγινε με την παρουσία του ΓΓ του ΙΜΟ κ. Kitack Lim, του Αιγύπτιου Πρέσβη κ. Sherif Kamel, του Υποναυάρχου κ. Reda Ismail, επικεφαλής του Τομέα Θαλασσίων Μεταφορών και λοιπών εκπροσώπων από την Αίγυπτο.

Το Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας του ΙΜΟ θα διευκολύνει την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τεχνικής Συνεργασίας του Οργανισμού στα Αραβικά Κράτη της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, συνεκτιμώντας το πεδίο αρμοδιότητας των ήδη υπαρχόντων περιφερειακών δομών του Οργανισμού στις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου (REMPEC), της Ερυθράς Θάλασσας (PERSGA) και του Περσικού Κόλπου (Μπαχρέιν).

Το αντικείμενο του Μνημονίου περιλαμβάνει τη βελτίωση της ανάπτυξης πολιτειακών υποδομών και τη γενικότερη ναυτιλιακή ανάπτυξη στα Αραβικά Κράτη και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, καθώς και στην ενίσχυση της αυτονομίας του ναυτιλιακού τομέα σε εθνικό, υποπεριφερειακό και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, δημιουργείται θέση εργασίας Περιφερειακού Συντονιστή.

Η απόφαση ενίσχυσης της παρουσίας του ΙΜΟ στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής μέσω της ίδρυσης Γραφείου Περιφερειακής Παρουσίας ελήφθη κατά την 72η Σύνοδο της Επιτροπής Τεχνικής Συνεργασίας του ΙΜΟ τον Οκτώβριο 2022 στο Λονδίνο. Ακολούθως, η απόφαση επικυρώθηκε από την 128η Σύνοδο του Συμβουλίου ΙΜΟ το Δεκέμβριο 2022.

Το Γραφείο ΙΜΟ στην Αλεξάνδρεια επεκτείνει το δίκτυο περιφερειακής παρουσίας του ΙΜΟ: η Ακτή Ελεφαντοστού (γαλλόφωνο) και η Γκάνα (αγγλόφωνο) για Δυτική και Κεντρική Αφρική, η Κένυα για Ανατολική και Νότια Αφρική και οι Φιλιππίνες για την Ανατολική Ασία. Επίσης, ο ΙΜΟ χρηματοδοτεί έναν Αξιωματούχο Τεχνικής Συνεργασίας για την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Επιπλέον, ενισχύθηκε η περιφερειακή παρουσία του ΙΜΟ στην Καραϊβική, όπου μετά την υπογραφή επιστολής συμφωνίας, το Γραφείο Περιφερειακής Παρουσίας του ΙΜΟ για την Καραϊβική θα ιδρυθεί επίσημα στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο κατά το τρέχον έτος. Προς το παρόν, η περιοχή της Καραϊβικής εξυπηρετείται από έναν Περιφερειακό Συντονιστή εγκατεστημένο στο Port of Spain.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπορία Στρατού: Ώρα τελικών αποφάσεων για τις νέες βάσεις των ελικοπτέρων – Που θα πάνε τα καινούργια Black Hawk

*Του Κώστα Σαρικά Μέσα στο προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για τις νέες Βάσεις της Αεροπορίας Στρατού έπειτα από την πρωτόγνωρη πλημμύρα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας που έθεσε οριστικά εκτός λειτουργίας την 1Η ΤΑΞΑΣ. To

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Στρατιωτικός 40 ετών στην Λαμία άφησε την τελευταία του πνοή

Σοκαρισμένη η τοπική κοινότητα της Λαμίας, καθώς όπως έγινε γνωστό ένας στρατιωτικός 40 ετών, με καταγωγή από την Δράμα, που υπηρετούσε στο γραφείο της στρατολογίας, έχασε την ζωή του, αφού νωρίτερα αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Ο

Πέθανε ο «Εσκομπάρ» της Κρήτης – Με ολιγόωρη άδεια από τη φυλακή ο γιος του για να παραστεί στην κηδεία

Ο 51χρονος είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2023 για λόγους υγείας. Σύμφωνα με το neakriti.gr, έφυγε από τη ζωή ο διαβόητος Κρητικός «Εσκομπάρ» που είχε εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και είχε αποφυλακισθεί λόγω σοβαρού προβλήματος

Στο βίντεο φαίνονται οι σοβαρές αναταράξεις που αντιμετώπθσε η πτήση SQ321 της Singapore Airlines, όπου έχασε τη ζωή του ένας επιβάτης.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 άλλοι τραυματίστηκαν σε πτήση από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη στην οποία σημειώθηκαν σοβαρές αναταράξεις, σύμφωνα με το BBC. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς την Μπανγκόκ, όπου και προσγειώθηκε αναφέρει το Skynews το

Μετάβαση στο περιεχόμενο