Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest»

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε στις 9 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest», προερχόμενο από την Καβάλα και θα σαλπάρει για τον επόμενό του σταθμό, την Μύκονο, κατά τρεις ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό –στις 17.00, αντί στις 20.00.

«Δεν μας έδωσαν διευκρινίσεις για τον λόγο της προαναφερόμενης αλλαγής στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου, απλώς μας ενημέρωσαν», διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Κοσμάτος», που αντιπροσωπεύει το κρουαζιερόπλοιο.

Το «Azamara Quest», μεταφέρει 580 επιβάτες, εκ των οποίων 190 Αμερικανοί και 130 Άγγλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι διαφόρων εθνικοτήτων και κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκης αρκετοί θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ κάποιοι θα περιηγηθούν στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Για το υπόλοιπο του Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, στις 27/8 αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «Celestyal Crystal», στις δέκα το πρωί, από τον Πειραιά και εννέα ώρες αργότερα (στις 7 το απόγευμα) θα βάλει ρότα για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Με την έλευση του «Azamara Quest», στις 28/8, στις οκτώ το πρωί -με προέλευση από τον Βόλο και επόμενο σταθμό του την Καβάλα, για την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι στις οκτώ το βράδυ- θα ρίξει αυλαία η κρουαζιέρα για τον μήνα Αύγουστο.

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν εντάξει στο δρομολόγιό τους την Νύμφη του Βορρά 67 κρουαζιερόπλοια.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις