Ταφόπλακα για το Νεώριο ετοιμάζει το Λιμενικό Ταμείο

Σημαία επανάστασης, κατά της μεθόδευσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να δημοπρατήσει τη μαρίνα και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο, γεγονός που θα σημάνει το τέλος του ναυπηγείου της Σύρου, σηκώνουν διοίκηση και εργαζόμενοι στο Νεώριο.

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες 24 ώρες, καθώς η αυριανή (Δευτέρα 28 Αυγούστου) συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με θέμα τη δημοπράτηση της μαρίνας στα Λαζαρέττα, βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους τόσο τη διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο της Σύρου, με τους τελευταίους να έχουν προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο το πρωί και παράσταση με αντιπροσωπεία τους στη συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ αξιώνοντας την αναβολή του θέματος.

Μάλιστα, σε περίπτωση μη αναβολής, το θέμα αναμένεται να πάρει τεράστιες διαστάσεις με καθολική διαμαρτυρία των εργαζομένων, γεγονός που θα σημάνει κινητοποίηση και όλων των φορέων του νησιού, δηλαδή μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση με απρόσμενες παραμέτρους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου (ενημέρωση βασικά) του προέδρου της ΟΝΕΧ Πάνου Ξενοκώστα και του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου Μάρκου Βουτσίνου, έγινε σαφές πως μαρίνα και ναυπηγείο είναι δραστηριότητες ασύμβατες μεταξύ τους και μια σωστή λειτουργία της μαρίνας, με κόστος εκατομμυρίων ευρώ για να λειτουργήσει σωστά, θα σημάνει και την αρχή του τέλους του Νεωρίου, καθώς θα θεωρηθεί οχλούσα δραστηριότητα και ως εκ τούτου θα πρέπει να βάλει λουκέτο.

Ο κ. Ξενοκώστας τόνισε αρκετές φορές πως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην ουσία σημαίνει Δήμος και Δήμος σημαίνει τοπική κοινωνία, οπότε θα σεβαστεί την όποια απόφαση, αλλά έκανε σαφές ότι επειδή δεν είναι δυνατή μια τέτοια συνύπαρξη και εφόσον η κοινωνία θεωρήσει μεγαλύτερη και πιο εποικοδομητική επένδυση αυτή της μαρίνας από την επένδυση που έχει γίνει για το ναυπηγείο, το ναυπηγείο θα ακολουθήσει εκ των πραγμάτων την κατιούσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εξακόσιες και πλέον οικογένειες, κάτι που τονίστηκε και από τον κ. Βουτσίνο.

Μέσα από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που δόθηκαν, η απόφαση αυτή του Λιμενικού Ταμείου και της προέδρου του Κανδιώς Μαραγκού, συζύγου του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Με σχέδιο για τη Σύρο»  Άρη Ρώτα, εγείρει πλήθος ερωτηματικών, όπως λ.χ γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή της δημοπράτησης και με τέτοια σπουδή, όταν λογικά θα έπρεπε μια τέτοια σημαντική απόφαση να ληφθεί από την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Το ερώτημα, επίσης που τέθηκε, είναι κατά πόσο τόσο η σημερινή Δημοτική Αρχή όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Ρώτα είναι σύμφωνοι με μια τέτοια πολιτική, δηλαδή αν επικροτούν ταχτικές που δημιουργούν πληθώρα αναπάντητων ερωτηματικών και θα προκαλέσουν ριζικές αλλαγές με απρόσμενες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία..

Πέραν αυτών, άμεση υπήρξε η αντίδραση από πλευράς ΟΝΕΧ, με έγγραφό της σε μια πληθώρα αποδεκτών, καθώς και Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου, όπως και Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, τα οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

 

SHIPYARDS

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Της εταιρείας ONEX NEORION SHIPYARDS Α.Ε. νομίμως εκπροσωπημένη

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Σύρου

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης

Τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου Ερμούπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣ

Το Γραφείο Πρωθυπουργού

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Κωνσταντίνο Σκρέκα Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κο Άδωνη Γεωργιάδη Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο Τον Υπουργό Περιβόιλλοντος και Ενέργειας κο Θεόδωρο Σκυλακάκη Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κο Ιωάννη Βρούτση Την Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ κα Αικατερίνη Μονογυιού Τον Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ κο Φίλιππο Φόρτωμα Τον Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ κο Μάρκο Καφούρο Την Σύμβουλο Εμπορικών Υποθέσεων Αμερικανικής Πρεσβείας κα Yuri Arthur, Τον Σύμβουλο Οικονομικών Υποθέσεων Αμερικανικής Πρεσβείας κο Erik Holmgren, Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Γεώργιο Χατζημάρκο Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κο Ιωάννη Ρούσσο Προς τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων

ONEX NEORION SHIPYARDS Α.Ε.

ΕΔΡΑ: Κων. Παλαιολόγου 87, Χαλάνδρι, 152 32, Ελλάς Τηλ. 210 6083465, Fax. 210 4310875 ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ: Νεωρίου 1, Ερμούττολη Σύρου, 841 00, Ελλάς, Τηλ. 22810 75800 Email: [email protected]

Σύρος 27.08.2023

  1. Με απορία και έκπληξη έχουμε πληροφορηθεί από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές ότι μεταξύ των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν στη συνεδρίαση της 28.8.2023 των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, είναι η έγκριση της σκοπιμότητας παραχώρησης υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης λειτουργίας διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Σύρου, η έγκριση ή μη διενέργειας ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την διαχείριση και εκμετάλλευσή της, καθώς και η έγκριση ή μη συγκρότησης επιτροπής για την διενέργεια των διαδικασιών ανάθεσης και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του ως άνω αναφερόμενου διαγωνισμού.
  2. Πέρα των εύλογων ερωτηματικών που μας δημιουργούνται για την χρονική στιγμή που έχει επιλεχθεί για την έγκριση και ανάθεση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, καθώς απομένουν μόνο περίπου σαράντα ημέρες πριν την διενέργεια των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, καθώς ένα τόσο σημαντικό για όλο το νησί θέμα, θα πρέπει να αποφασισθεί και να ψηφιστεί από μέλη Διοικητικών Συμβουλίων που πιθανόν να μην βρίσκονται στην θέση τους σε λίγες ημέρες, άρα δεν θα απηχούν την βούληση της τοπικής κοινωνίας, πέραν των βαθιών ανησυχιών μας που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου και την τήρηση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας, καθώς όλοι θυμόμαστε το συμβάν που έλαβε χώρα προ ολίγων μόλις ημερών με την πρόσκρουση ενός επιβατηγού πλοίου σε πλωτή δεξαμενή του ναυπηγείου μας, καθώς και το προ ολίγων ετών συμβάν με την πρόσκρουση του επιβατηγού πλοίου Blue Star 2 με σκάφος αναψυχής, συμβάν κατά το οποίο κινδύνευσε άμεσα η ζωή όσον επέβαιναν στο σκάφος αναψυχής μήκους περίπου 15 μέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι οι κίνδυνοι θα αυξηθούν δραματικά με την λειτουργία μαρίνας σε χώρο όπου συνεχώς διέρχονται επιβατικά πλοία και όχι μόνο, ενώ λειτουργεί παράλληλα και το ναυπηγείο μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η λειτουργία μιας τέτοιας μαρίνας στη συγκεκριμένη θέση, καθιστά αδύνατη πρακτικά και ουσιαστικά την λειτουργία του ναυπηγείου, για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε, συνεπώς σας πληροφορούμε ότι ταυτόχρονα με την λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα εκκινήσετε αυτόματα και διαδικασία αποεπένδυσης και παύσης της λειτουργίας του Ναυπηγείου Σύρου, παρά τη θέλησή μας, τα πλάνα μας και το όραμά μας.
  3. Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και κρίσιμο και αφορά τις θέσεις εργασίας 600 ατόμων, ολόκληρη την κοινωνία του νησιού, την ελληνική οικονομία και την πορεία της καθώς πρόκειται περί μιας επένδυσης που αποτέλεσε πυλώνα στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας, με ευρύτερη γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για την Ελλάδα και την σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θεωρούμε επιβεβλημένο να σας ενημερώσουμε για τις προθέσεις μας με τρόπο έντιμο και ειλικρινή, καθώς η συνέχιση της ναυπηγικής

δραστηριότητας μας είναι πλήρως ασύμβατη με την λειτουργία μαρίνας που θα βρίσκεται εντός του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου.

  1. Για να μην υπάρξει κανείς καλοθελητής και δηλώσει το αντίθετο, σας δηλώνουμε ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τον οποιοδήποτε για την πρόθεση διενέργειας του ως άνω αναφερόμενου διαγωνισμού, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  2. Συγχρόνως σας ενημερώνουμε ότι σκοπεύουμε να σεβαστούμε πλήρως την επιθυμία της τοπικής κοινότητας της Σύρου, αν αυτή προτιμά σε τελική ανάλυση την λειτουργία μαρίνας στο λιμάνι της Ερμούπολης Σύρου από την λειτουργία των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.
  3. Σας δηλώνουμε επίσης ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε και να υιοθετήσουμε διάφορες φήμες που κυκλοφορούν στη τοπική κοινωνία του νησιού, ότι πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που στοχεύουν στην αξιοποίηση ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Ερμούπολης Σύρου.
  4. Επειδή τα πολλά λόγια σε κάθε περίπτωση είναι περιττά και επειδή όταν κληθήκαμε να δείξουμε έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον μας για το νησί της Σύρου το δείξαμε επενδύοντας στην τότε διαλυμένη ιστορική επιχείρηση του νησιού της Σύρου και με πλήθος χορηγιών σε όποιο τομέα η τοπική κοινωνία είχε ανάγκη, έχει έρθει η ώρα να δείξουν οι τοπικοί άρχοντες και η ίδια τοπική κοινωνία διά των αντιπροσώπων της, εάν πραγματικά επιθυμεί ή όχι την συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σύρου.
  5. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της σχετικής διαδικασίας, επιφυλασσόμενοι όμως για την διεκδίκηση αποζημίωσης για κάθε θετική και αποθετική ζημιά που θα υποστούμε από την λήψη μιας τέτοιας απόφασης καθώς αυτή (η απόφαση) θα προδικάσει το μέλλον της σημερινής και της επόμενης γενιάς του νησιού της Σύρου.

Για την εταιρεία ONEX NEORION SHIPYARDS Α.Ε.

Πάνος Ξενοκώστας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

 

 

 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ

 

Σύρος, 27 Αυγούστου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Τα Σχέδια τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

 

Είμαστε αυτοί που φτιάχνουν τα βαπόρια

και όχι αυτοί που βλέπουν τις βάρκες να κουνιούνται

 

 

Για μια ακόμη φορά το Νεώριο και οι εργαζόμενοί του δέχονται επίθεση…

Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, με διαφορετικούς εντολοδόχους «κομπάρσους» που θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές, καθώς και «σκηνοθέτες» που έχουν ταυτόσημους σκοπούς.

 

Με πρόσχημα τη Μαρίνα των Λαζαρέτων, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο της εργασίας και καμία αναφορά στον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Σύρου, επιβουλεύονται να συρρικνώσουν και να οδηγήσουν σε μαρασμό το Ναυπηγείο καταδικάζοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια.

 

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάποιοι αποφάσισαν να «τραβήξουν το χαρτί της Μαρίνας» μπλοφάροντας στις πλάτες ενός ολόκληρου Νησιού. Γιατί άραγε;;;

 

Η επαναλειτουργία του Νεωρίου υπήρξε το ορόσημο για την ανάταξη της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Το Ναυπηγείο έγινε ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της Ναυτιλίας, δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις δουλειάς στηρίζοντας την οικονομία και την κοινωνική συνοχή της Σύρου.

 

Κάποιοι όμως θεωρούν ή βάλθηκαν να θεωρήσουν την «αναψυχή» ως προτεραιότητα σε σχέση με την παραγωγή και τη δουλειά.

 

Είτε από εγκληματική άγνοια, είτε από αηδιαστικές σκοπιμότητες μεθοδεύουν την άνευ όρων δημοπράτηση της Μαρίνας για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του Νεωρίου και να υπονομεύσουν τις ανεξάντλητες δυνατότητές του.

 

Αυτό είναι το κατά παραγγελία σχέδιο της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κας Μαραγκού, αυτός είναι προφανώς και ο «άσος» στο Πρόγραμμα του συζύγου της, υποψηφίου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Ρώτα.

 

Με τρικ της τελευταίας στιγμής και της κακίας ώρας, θέλουν να εγκλωβίσουν την συλλογική προκοπή της Σύρου για δεκαετίες…

 

Σε μια περίοδο που όλη η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις, μια «παρεούλα» κάνει τα πάντα για να διώξει την εμβληματικότερη επένδυση που έχει γίνει στο Νησί μας!

 

Πίστεψαν ότι θα μας αιφνιδιάσουν, όμως θα τους εκπλήξουμε…

 

Πιστεύουν πως μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στην εξαθλίωση, όμως πλανώνται…

 

Αλήθεια τόσο πολύ τους ικανοποιούσαν οι εικόνες με τα συσσίτια και τις μαύρες σημαίες, που οραματίζονται να τις ξαναδούν;

 

Ο εφιάλτης που στήνουν για τους εργαζόμενους του Νεωρίου και τις οικογένειές μας, θα εξελιχθεί σε δικό τους εφιάλτη.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι αποτρέψαμε το οριστικό λουκέτο του Ναυπηγείου.

Εμείς οι εργαζόμενοι εμποδίσαμε το Νεώριο να γίνει «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

Εμείς οι εργαζόμενοι θα συντρίψουμε και κάθε σχέδιο διαμελισμού των παραγωγικών δυνατοτήτων του Νεωρίου.

 

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, είμαστε ΠΟΛΛΟΙ, είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ με την κοινωνία της Σύρου στο πλευρό μας!

 

Είμαστε απέναντί τους!

 

Το Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου Ναυπηγείων Σύρου

 

 

 

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 319/1918 ΠΡΩΤΟΔ. ΣΥΡΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 8, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 22810-82372

 

Σύρος, 27-8-2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Άμεση Απόσυρση των θεμάτων που αφορούν τη Μαρίνα των Λαζαρέτων από τη συνεδρίαση της 28ης/8/2023 του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου

 

Μερικές ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, με τη θητεία του υφιστάμενου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να εκπνέει και το ρόλο του να περιορίζεται μόνο στις λειτουργικές δαπάνες μέχρι την αντικατάστασή του, κάποιοι μεθοδεύουν να λάβουν αποφάσεις που θα καταδικάσουν την οικονομία, τους εργαζόμενους και την κοινωνία της Σύρου για μια 20ετία και πλέον!

 

Τυχαίο; ΟΧΙ – Μοιραίο; Αν επιτευχθεί ΝΑΙ

 

Καμία ικμάδα Λογικής, κανένα ίχνος Νομιμοποίησης για εξελίξεις που θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη της συνταγματικής θητείας τους, ουδεμία σχέση με το Όραμα της αρμονικής συνύπαρξης της Βιομηχανικής και της Τουριστικής Ανάπτυξης του Νησιού μας.

 

Στον αντίποδα αμείλικτα ερωτήματα για αλλότριες σκοπιμότητες, «ασεβείς πόθους», ευτελή κίνητρα…

 

Έτσι και μόνο έτσι, μπορεί να ερμηνευθεί η σπασμωδική κίνηση της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κας Καντιούς Μαραγκού, που λίγο πριν αδρανήσουν οι δικαιοδοσίες της, αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για τη Μαρίνα της Σύρου στα Λαζαρέτα.

 

Στο «παρά ένα», ετσιθελικά και χωρίς καμία ειδική διαβούλευση, επιχειρεί να ανασύρει τους σκελετούς από τη ντουλάπα

Στις «καθυστερήσεις», λοιπόν, επιβουλεύεται να υλοποιήσει ένα «σκοτεινό πλάνο» που υπονομεύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του Νεωρίου με κίνδυνο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του και αποεπένδυσης.

 

Ένα ειδεχθές σχέδιο απώλειας εκατοντάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας, δημιουργίας εκατόμβης ανέργων και φτωχοποίησης της συριανής κοινωνίας.

 

Αλήθεια, το «σκοτεινό της πλάνο», ταυτίζεται με κρυφό Πρόγραμμα του συζύγου της και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Άρη Ρώτα;

Αλήθεια, χρησιμοποιεί τη θέση της και χειραγωγεί αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου προκειμένου να «συσπειρώσει» τις δυνάμεις της αδράνειας;

Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεται ότι με τις κινήσεις της κάποιοι εκτός Σύρου τρίβουν τα χέρια τους;

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την επαναλειτουργία, την ανάπτυξη του Νεωρίου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είμαστε, ως σάρκα από τη σάρκα μας, στο πλευρό εργαζομένων του Ναυπηγείου για δουλειά, αξιοπρεπή ζωή, συλλογική προκοπή.

 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην εποχή της απελπισίας, στις μαύρες σελίδες.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει σε περιόδους εξαθλίωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει από την «πίσω πόρτα» σχέδια που θα αποβούν μοιραία για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές μας, το Νησί μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου να αποσύρουν ΤΩΡΑ το επίμαχο θέμα της Μαρίνας των Λαζαρέτων από την ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. στις 28/8/2023.

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μας βρουν μαζικά και αποφασιστικά απέναντί τους…

Οι εργαζόμενοι της Σύρου έχουν αποδείξει ότι και ξέρουν και μπορούν να κερδίζουν τις μάχες.

 

Οι Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου αποκτούν πλέον χαρακτήρα δημοψηφίσματος:

Ή με το Νεώριο, τους εργαζόμενους και την Ανάπτυξη ή με τη «Μαρίνα των Βράχων» και αυτούς που θέλουν να ρίξουν τη Σύρο μας στα βράχια…

 

Η απάντηση της Συριανού λαού θα αποστομώσει για μια ακόμη φορά τους επίδοξους ενταφιαστές του μοναδικού βιομηχανικού πυλώνα των Κυκλάδων.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  

ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ

  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΛΑΣ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο