Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest»

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε στις 9 το πρωί το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest», προερχόμενο από την Καβάλα και θα σαλπάρει για τον επόμενό του σταθμό, την Μύκονο, κατά τρεις ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό –στις 17.00, αντί στις 20.00.

«Δεν μας έδωσαν διευκρινίσεις για τον λόγο της προαναφερόμενης αλλαγής στην αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου, απλώς μας ενημέρωσαν», διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου «Κοσμάτος», που αντιπροσωπεύει το κρουαζιερόπλοιο.

Το «Azamara Quest», μεταφέρει 580 επιβάτες, εκ των οποίων 190 Αμερικανοί και 130 Άγγλοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι διαφόρων εθνικοτήτων και κατά την παραμονή τους στην Θεσσαλονίκης αρκετοί θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ κάποιοι θα περιηγηθούν στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Για το υπόλοιπο του Αυγούστου, σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα κρουαζιέρας στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, στις 27/8 αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το «Celestyal Crystal», στις δέκα το πρωί, από τον Πειραιά και εννέα ώρες αργότερα (στις 7 το απόγευμα) θα βάλει ρότα για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Με την έλευση του «Azamara Quest», στις 28/8, στις οκτώ το πρωί -με προέλευση από τον Βόλο και επόμενο σταθμό του την Καβάλα, για την οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι στις οκτώ το βράδυ- θα ρίξει αυλαία η κρουαζιέρα για τον μήνα Αύγουστο.

Συνολικά φέτος είναι προγραμματισμένες 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024, μέχρι στιγμής έχουν εντάξει στο δρομολόγιό τους την Νύμφη του Βορρά 67 κρουαζιερόπλοια.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το κρουαζιερόπλοιο «Azamara Quest»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο