Κύπρος: Απάτη σε μοναστήρι – Έφτιαχναν μύρο και γέμιζαν τον σταυρό

Βίντεο καίει τον μοναχό στη μονή Οσίου Αββακούμ, ο οποίος έφτιαχνε μύρο και γέμιζε τον σταυρό, υποσχόμενος θαύματα στους πιστούς.

Στη μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου οι μοναχοί έπειθαν τους πιστούς ότι ο μύρος κάνει θαύματα. Οι πιστοί ενίσχυαν οικονομικά τον ναό, αφήνοντας πολλές φορές και τάματα μεγάλης αξίας. Ένα βίντεο όμως καίει τους μοναχούς που όπως φαίνεται παρασκεύαζαν οι ίδιο τον μύρο που δεν ήταν και τόσο… άγιος.

Σε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο «Πολίτης», φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο οι μοναχοί παρασκεύαζαν μύρο, που τοποθετούσαν στον σταυρό, τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς για τα θαύματα.

Όπως φαίνεται στο οπτικογραφημένο υλικό, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο ηγούμενος της μονής Νεκτάριος και ο μοναχός Αββακούμ στο γραφείο του ηγούμενου, προετοιμάζουν τον σταυρό, τοποθετώντας το υγρό που ετοίμασαν προηγουμένως.

«Βάλε μύρο στον σταυρό μέχρι να κολυμπήσει»

Το βίντεο καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί, με τον διάλογο μεταξύ των δύο μοναχών να επικεντρώνεται στην ετοιμασία του μύρου. Κάποια στιγμή ο μοναχός Αββακούμ κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που ετοιμάστηκε και το κουνά για να ανακατευθεί το μείγμα. Στο πλαίσιο της ετοιμασίας του σταυρού, ακούγεται ο Νεκτάριος να δίνει οδηγίες στον Αββακούμ να βάλει αρκετό μύρο στον σταυρό μέχρι να «κολυμπώσει».

Το βίντεο διαψεύδει τα όσα αναφέρει σε κατάθεσή του ο μοναχός Αββακούμ. Ο μοναχός υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι έβαζε οινόπνευμα στον σταυρό για να αποφευχθεί η μετάδοση ιών.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν και παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο. Η συνολική διάρκεια του βίντεο είναι περίπου 8 λεπτά.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κρατήστε τους μακριά…»: Τα κράτη-μέλη πιέζουν την ΕΕ για διαχείριση μεταναστών σε τρίτες χώρες

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» «Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι της μεταρρύθμισης του ενωσιακού πλαισίου για το άσυλο και τη μετανάστευση και, ήδη ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ ζητούν ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να εμποδιστούν οι μεταναστευτικές ροές να φτάσουν στην

Γ. Χατζημάρκος: Οι «Φίλοι του Μαζούτ» αρνούνται την ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα

Δριμεία κριτική σε ομάδες δήθεν «ευαίσθητων» πολιτών, που εναντιώνονται στην ηλεκτρική διασύνδεση της Δωδεκανήσου με την ηπειρωτική χώρα, ασκεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτησή του στο Facebook. «”Φίλοι του Μαζούτ” είναι στην πραγματικότητα οι δήθεν ευαίσθητοι συμπολίτες μας

Ποιος ήταν ο θρυλικός κομάντο Θανάσης Μπάφας που πέθανε στα 72 του χρόνια

Την απώλεια του υποστράτηγου Αθανασίου Μπάφα, του θρυλικού κομάντο, θρηνούν οι Ειδικές Δυνάμεις της Ελλάδας. Ήταν οργανωτής των ΕΤΑ (Ελληνικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών) και μεγάλος υμνητής των Ελλήνων Καταδρομέων που έζησε τη φρίκη του πολέμου σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ. Ο υποστράτηγος

Xάος με τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Τον κίνδυνο να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι, λόγω των πολλών προβλημάτων που καταγράφονται στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Έκτακτα επιδόματα συνταξιούχων δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στο taxisnet, ορισμένα υπουργεία, υγειονομικές περιφέρειες και κάποιοι Δήμοι δεν έχουν αποστείλει βεβαιώσεις

Μετάβαση στο περιεχόμενο