Η φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε drone στον Κόλπο του Άντεν

Πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων drone έριξε τα ξημερώματα της Πέμπτης η φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση Ασπίδες στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη ενώ η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ελληνική φρεγάτα έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής.

Μετά τα πυρά από την «Ύδρα» το ένα drone κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε με την φρεγάτα να συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

To περιστατικό αυτό έρχεται περίπου 1,5 μήνα μετά την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης καθώς στις 13 Μαρτίου είχε επίσης βάλει με πυροβόλο κατά drone στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την τελυταία επίσημη ενημέρωση για την επιχείρηση Ασπίδες η ευρωπαϊκή αποστολή έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έχει αναχαιτίσει τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ έχει συνοδεύσει 79 εμπορικά πλοία για να διασχίσουν με ασφάλεια την περιοχή.

Στην μεγαλύτερη ευρωπαική στρατιωτική επιχείρηση, όπως την χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετέχου τέσσερις φρεγάτες από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία οι οποίες περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.