Ερώτηση για τη στελέχωση των πλωτών μέσων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργεί το νέο οργανόγραμμα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) στη στελέχωση των πλωτών μέσων. Οι Βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας να πάρει μέτρα για την εξασφάλιση του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος σε όλη τη χώρα.

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Το νέο οργανόγραμμα καταργεί τις θέσεις ευθύνης στα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή

Δημοσιεύθηκαν τα ΦΕΚ Β 4913 & 4914/21/22-10-2021 σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Λιμενικού Σώματος. Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη διότι δημιουργούνται προβλήματα με το νέο οργανόγραμμα, σχετικά με τη σύνθεση και την κατανομή των οργανικών θέσεων στα πλωτά μέσα του Λιμενικού.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) επισημαίνει ότι στα δύο προαναφερόμενα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το Προεδρικό Διάταγμα 11/2021, η κυβέρνηση ενσωματώνει στο νέο οργανόγραμμα του Λιμενικού, στις 1.427 οργανικές θέσεις, αυτές των πληρωμάτων των πλωτών μέσων του Λιμενικού.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επαίρεται ότι αυξάνει τις οργανικές θέσεις του Λιμενικού. Ωστόσο οι θέσεις αυτές υπήρχαν ξεχωριστά στο προηγούμενο οργανόγραμμα και αφορούσαν τη δύναμη των πληρωμάτων των πλοίων, κυρίως Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, με την ειδικότητα του πλοιάρχου ή του μηχανικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Λ. και άλλων Ενώσεων η ενσωμάτωση αυτή ανοίγει το δρόμο, ώστε τα στελέχη αυτά, εκτός από πληρώματα των πλοίων, να δίνεται η δυνατότητα στην υπηρεσία να τους τοποθετεί και σε άλλους τομείς της υπηρεσίας, με ότι σημαίνει αυτό για την απαραίτητη στελέχωση των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα όπως διαπιστώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, τόσο ως θέση ευθύνης, όσο και ως επιλογή μετάθεσης παύουν να υπάρχουν.

Σε ότι αφορά ιδιαίτερα τα παράκτια περιπολικά όλων των υπηρεσιών της χώρας παραμένουν τα μονά πληρώματα, ως αποτέλεσμα της νέα κατανομής των οργανικών θέσεων. Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα πληρώματα παραμένουν στην εξουθενωτική 24ωρη επιφυλακή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

Για την εξασφάλιση του προσωπικού, απαραίτητου για τη στελέχωση των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος σε όλη τη χώρα

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.