Ο Στέφανος Γκίκας στα εγκαίνια του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο Νυδρί: «Η Λευκάδα στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού»

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στο Νυδρί της Λευκάδας, εγκαινιάστηκε από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανο Γκίκα, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Τρεπεκλή, του Δημάρχου Λευκάδας, Ξενοφώντα Βεργίνη και πλήθος αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλος.

Πρόκειται για μία τουριστική υποδομή σημαντικής αναπτυξιακής σημασίας για τη Λευκάδα, που ξεπέρασε τα 3.500.000 ευρώ και έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδας – Ιταλίας.

Η επένδυση θα συμβάλλει, στην αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων.

O κ. Γκίκας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Εγκαινιάζουμε ένα έργο αναπτυξιακό, ένα έργο πνοής, το οποίο θα φέρει πλούτο, όχι μόνο στην στενότερη περιοχή του Νυδρίου, αλλά και σε ολόκληρη τη Λευκάδα.

Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουμε θέσει ως κεντρική πολιτική μας επιλογή την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, «στη Λευκάδα ο θαλάσσιος τουρισμός βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο, ενώ και στην περιοχή της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας αναπτύσσεται ραγδαία ο θαλάσσιος τουρισμός».

Και πρόσθεσε: «Με όλα αυτά τα έργα υποδομής, στη Βορειοδυτική γωνιά της χώρας μας, “φρενάρουμε” τη ροή θαλάσσιου τουρισμού προς ανταγωνιστικές χώρες, όπως είναι η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, ή και η Κροατία. Είναι πολύ σημαντικό, που στα Ιόνια Νησιά, έχουμε τόσο μεγάλη ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού».

Αναφερόμενος στην ΠΕ Λευκάδας, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε, ότι πρόσφατα εγκρίθηκε νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της τάξεως των 300.000 ευρώ που θα διατεθούν στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι για έργα ύδρευσης, ενώ τόσο το Μεγανήσι, όσο και η Ιθάκη περιλαμβάνονται στα 14 νησιά που θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προμήθεια αφαλατώσεων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων και ασφαλώς όλης της νησιωτικής χώρας. Προσπαθούμε συνολικά να προωθήσουμε την νησιωτικότητα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, και ευελπιστούμε την επόμενη προγραμματική περίοδο, να υπάρχει ειδικό τομεακό πρόγραμμα για την νησιωτικότητα. Είναι μία συνολική εθνική προσπάθεια και θα το πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Γκίκας.

Στο πλαίσιο της εκεί παρουσίας του, ο κ. Γκίκας επισκέφθηκε τις Λιμενικές Αρχές Λευκάδος και Πρεβέζης, όπου ενημερώθηκε από τους Λιμενάρχες και τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για υπηρεσιακά – λειτουργικά ζητήματα, ενώ συνεχάρη τα στελέχη για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

ΒΑΣΙΚΗ ΦΩΤΟΦΩΤΟ  1ΦΩΤΟ 2ΦΩΤΟ 3ΦΩΤΟ 4ΦΩΤΟ 5ΦΩΤΟ 6ΦΩΤΟ 7

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη – Μεταναστευτικό: Στους 8.000 οι αφιχθέντες σε έξι μήνες – Νέα διάσωση ανοιχτά της Γαύδου

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μεταναστευτικές ροές προς τη νότια Κρήτη και τη Γαύδο, με τον συνολικό αριθμό των αφιχθέντων να αγγίζει πλέον, με βάση τα  στοιχεία, τους 8.000 μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, καταγράφοντας αύξηση περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Ελλάδα μεταξύ των πρωταθλητών της Ευρώπης στα καθαρά νερά κολύμβησης

Το 85% των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη πληρούσε το 2025 τα αυστηρότερα πρότυπα «εξαιρετικής» ποιότητας της ΕΕ, ενώ το 96% των συνολικά παρακολουθούμενων περιοχών κάλυπτε τουλάχιστον τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ)

Δεξαμενόπλοια του Ιράν με σχεδόν 5 εκατ. αργού πετρελαίου βγήκαν από την περίμετρο του αποκλεισμού των ΗΠΑ

Τουλάχιστον δύο πολύ μεγάλα πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια του Ιράν, τα οποία μεταφέρουν συνολικά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού, βγήκαν από την περίμετρο του ναυτικού αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, που επιβάλλεται τους τελευταίους περίπου δυο μήνες, ανέφερε αργά

Ο «καθρέφτης της ντροπής» για τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία και η Υγειονομική Βαβέλ

Η πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 36 (ΦΕΚ Α’ 94/12-06-2026) για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Δεν δημιούργησε ένα νέο πρόβλημα από το πουθενά. Λειτούργησε ως ο καθρέφτης μιας απαράδεκτης, χαοτικής και