Αυστραλία: Περισσότερα από 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ για να εκσυγχρονίσει τα πολεμικά πλοία της

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την Τρίτη ότι θα διαθέσει επιπλέον 11 δισεκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια (6.667 εκατομμύρια ευρώ) την επόμενη δεκαετία για να αυξήσει και να εκσυγχρονίσει τον στόλο των πολεμικών πλοίων της.

Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό στρατιωτικών πλοίων -κάποια κατασκευασμένα από την ισπανική εταιρεία Navantia- εγκρίθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στον Ειρηνικό, ειδικά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, λόγω της αύξησης της στρατιωτικής επιρροής του Πεκίνου.

«Το Βασιλικό Ναυτικό μας Αυστραλίας πρέπει να είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας και εμπορικών οδών μας, καθώς είναι θεμελιώδεις για τον τρόπο ζωής και την ευημερία μας», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ σε δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σημερινός στόλος πολεμικών πλοίων θα αυξηθεί από 11 σε 26, με την απόκτηση έξι μεγάλων τηλεκατευθυνόμενων πλοίων (LOVS), τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν με πλήρωμα.

Με το νέο στοιχείο, η επένδυση για τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού ανήλθε σε περίπου 54.200 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (32.829 εκατ. ευρώ) την επόμενη δεκαετία, γεγονός που θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,4% του Εγχώριου Ακαθάριστου Αυστραλιανού Προϊόντος.

Η Αυστραλία θα αποκτήσει επίσης 11 νέες φρεγάτες γενικής χρήσης που θα παρέχουν δυνατότητες θαλάσσιας και χερσαίας επίθεσης, αεράμυνας και συνοδείας, καθώς και εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων επίθεσης και αεράμυνας των πλοίων κλάσης Hobart, τα οποία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την ισπανική εταιρεία Navantia για το Αυστραλιανό Ναυτικό.

Η Αυστραλιανή κυβέρνηση θα μειώσει επίσης τον στόλο των φρεγατών Hunter από εννέα σε έξι μονάδες, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται από την επόμενη δεκαετία και θα κατασκευαστούν, οι μισές στο εξωτερικό και οι υπόλοιπες στα ναυπηγεία της ωκεάνιας χώρας.

Ομοίως, οι έξι εναπομείνασες φρεγάτες κλάσης Anzac και τα δύο παλαιότερα μαχητικά πλοία στη χώρα θα παροπλιστούν όταν φτάσουν την αναμενόμενη ωφέλιμη ζωή τους, ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύτηκε στην υπουργική πύλη.

Η ανακοίνωση αυτής της Δευτέρας ακολουθεί μια πρόσφατη ανεξάρτητη έκθεση που συνέστησε τον εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού σύμφωνα με τα σχέδια απόκτησης και ανάπτυξης για πυρηνικά υποβρύχια που προβλέπονται στη συμφωνία ασφαλείας AUKUS – που υπογράφηκε το 2021 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τον ανταγωνισμό με την Κίνα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Πηγή: RTVE.es

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι

Ένας νέος που γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα στην κρίση και θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας κάπου κοντά στο 2030 θα πρέπει να εργαστεί τουλάχιστον 38,5 χρόνια για να μπορέσει να συνταξιοδοτηθεί περίπου το 2070. Αν και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής θεωρείται «βιολογικό προνόμιο» και

Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς – Ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη, κανείς δεν… είδε

Σε ένα τραγικό πινγκ- πονγκ ευθυνών φέρεται να εξελίσσεται η υπόθεση της Κυριακής, που έχασε τη ζωή της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τους αρμόδιους αξιωματούχους των Αρχών λίγο πριν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ να δηλώνουν άγνοια για

Σκύρος: Έτοιμη για την “πράσινη” ακτοπλοΐα – Πρόταση για ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

Έτοιμο να πρωτοστατήσει στην πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση μελέτη μέσω του Πολυτεχνείου, για τη ναυπήγηση ενός νεότευκτου πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, δηλώνει το νησί της Σκύρου. Ήδη ο χρόνος μετράει αντίστροφα έως το 2030 με βάση

Αιφνίδιος θάνατος βαθμοφόρου: Διευκρινίσεις ΥΥ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Προς διευκρίνιση των αναγκαίων λεπτομερειών για την ορθή ενημέρωση όλων και κατά το μέρος που αφορά την εμπλοκή της Υπηρεσίας Υγειονομικού (Υ.Υ.) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου του συναδέλφου μας που υπηρετούσε στο Π.Α.Θ. 80, εκτός υπηρεσίας, σας γνωρίζουμε

Μετάβαση στο περιεχόμενο