Αυξήσεις 12% στις νέες ΣΣΕ αιτείται η ΠΝΟ

Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων από 1-1-2023 για όλες τις κατηγορίες των πλοίων, τόσο όσο προς το ποσοστό αύξησης (12%), όσο και για τα λοιπά αιτήματα του κλάδου, αιτείται η ΠΝΟ.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας εξετάστηκαν και έγιναν αποδεκτές όλες οι εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων από 1-1-2023 για όλες τις κατηγορίες των πλοίων τόσο όσο προς το ποσοστό αύξησης (12%) όσο και για τα λοιπά αιτήματα του κλάδου.

Συναφώς αποφασίστηκε η άμεση αποστολή των αιτημάτων μας σε κάθε εργοδοτική οργάνωση ξεχωριστά και προς τα αρμόδια Υπουργεία με κάλεσμα για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να αποφευχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των προηγούμενων ετών να υπογράφονται οι συμβάσεις στο τέλος του έτους και όχι στην αρχή.

Επίσης σχετικά με τη διαμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου αποφασίστηκε όπως κατατεθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας στο αρμόδιο Υπουργείο όπως μας ζητήθηκε ούτως ώστε να έχουμε ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή αναμόρφωσης του ΚΙΝΔ για την υποστήριξη και αποδοχή των προτάσεων μας και σε αντίθετη περίπτωση της μη αποδοχής θα ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές παρεμβάσεις.

Όσον αφορά τους ελέγχους της Ομοσπονδίας μας σε όλη την Ελλάδα για την διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των ΣΣΕ και της νομοθεσίας γενικότερα, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης τους.

Επιπρόσθετα, καθορίσθηκαν και τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην οποία βεβαίως συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο