Αυξήσεις 12% στις νέες ΣΣΕ αιτείται η ΠΝΟ

Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων από 1-1-2023 για όλες τις κατηγορίες των πλοίων, τόσο όσο προς το ποσοστό αύξησης (12%), όσο και για τα λοιπά αιτήματα του κλάδου, αιτείται η ΠΝΟ.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας εξετάστηκαν και έγιναν αποδεκτές όλες οι εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων από 1-1-2023 για όλες τις κατηγορίες των πλοίων τόσο όσο προς το ποσοστό αύξησης (12%) όσο και για τα λοιπά αιτήματα του κλάδου.

Συναφώς αποφασίστηκε η άμεση αποστολή των αιτημάτων μας σε κάθε εργοδοτική οργάνωση ξεχωριστά και προς τα αρμόδια Υπουργεία με κάλεσμα για άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων ώστε να αποφευχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των προηγούμενων ετών να υπογράφονται οι συμβάσεις στο τέλος του έτους και όχι στην αρχή.

Επίσης σχετικά με τη διαμόρφωση του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου αποφασίστηκε όπως κατατεθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας στο αρμόδιο Υπουργείο όπως μας ζητήθηκε ούτως ώστε να έχουμε ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή στην επιτροπή αναμόρφωσης του ΚΙΝΔ για την υποστήριξη και αποδοχή των προτάσεων μας και σε αντίθετη περίπτωση της μη αποδοχής θα ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές παρεμβάσεις.

Όσον αφορά τους ελέγχους της Ομοσπονδίας μας σε όλη την Ελλάδα για την διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των ΣΣΕ και της νομοθεσίας γενικότερα, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης τους.

Επιπρόσθετα, καθορίσθηκαν και τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην οποία βεβαίως συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κλειδώνουν» οι παροχές με το νέο Μεσοπρόθεσμο, δεν θα δοθούν άλλες

Πίστη στη δημοσιονομική σταθερότητα και στην υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική θα «εκπέμψει» το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τόσο με το αρχικό σενάριο για το Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες έως το τέλος του Απριλίου, όσο και με το

Ναυτιλία: Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να προχωρήσουν οι πράσινες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα με παράλληλη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας μετά από πρόταση της μονάδας Β της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ στις 05/04,

Καταδικάστηκε Ιρακινός που είχε συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών και 9 μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 44χρονο Ιρακινό που είχε συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, μετά από καταδίωξη των λιμενικών ανοικτά της Καμείρου Σκάλας να επιχειρεί να επιστρέψει στα τουρκικά

Βόλος: «Σύλληψη βομβιστή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό» – Άσκηση ευρείας κλίμακας στο λιμάνι

Άσκηση ευρείας κλίμακας με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ 2024» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 κατά την χρονική περίοδο 07:00-14:30 στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Λιμένα-Λιμενικής Εγκατάστασης κυρίως της Περιοχής Διασύνδεσης Υπόχρεων ISPS- Κρουαζιερόπλοιων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Η

Μετάβαση στο περιεχόμενο