Αίγυπτος: Φορτηγό πλοίο προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ

Η προσάραξη του πλοίου δεν έχει επηρεάσει την κυκλοφορία στο κανάλι

Στη Διώρυγα του Σουέζ προσάραξε το πρωί της Δευτέρας το φορτηγό πλοίο Glory, σημαίας Νήσων Μάρσαλ.

Η προσάραξη του πλοίου δεν έχει επηρεάσει την κυκλοφορία στο κανάλι, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία της διώρυγας, αναφέρει το Bloomberg.

Προσπάθειες καταβάλλονται προκειμένου να αποκολληθεί το πλοίο, μήκους 225 μέτρων, σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο Leth.

Το M/V Glory είναι πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου.

094854

Το 2021 η Διώρυγα του Σουέζ μπλοκαρίστηκε για σχεδόν μια εβδομάδα όταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 400 μέτρων, το EverGiven, παρέμεινε σφηνωμένο κατά μήκος της πολυσύχναστης πλωτής οδού.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από