Αισιόδοξες προβλέψεις για το yachting το 2022 – «Αγκάθι» οι μεταλλάξεις

Του Γιώργου Γεωργίου
[email protected]

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της αγοράς των σκαφών αναψυχής το 2022, με την επιφύλαξη πάντα των μεταλλάξεων της πανδημίας και ενδεχόμενων νέων μέτρων

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), Πάρις Λουτριώτης, στο πλαίσιο χθεσινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για το 3ο Athens Yachting Festival, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 7-10 Απριλίου 2022.

«Ελπίζουμε ότι η Όμικρον δε θα μας φέρει προβλήματα» τόνισε ο κ. Λουτριώτης. Επαΐοντες του κλάδου του yachting λένε στη «Ν» ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν «παγώσει» διαδικασίες κρατήσεων και άλλες συζητήσεις με τουριστικούς πράκτορες, καθώς πληθαίνουν τα περιοριστικά μέτρα σε χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΤΕΣΑΠ, το τρέχον έτος καλύφθηκε το 50-55% της κίνησης του 2019, κι ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 25%. Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα στο μέτωπο της πανδημίας, το 2022 εκτιμάται ότι η κίνηση θα φτάσει στο 65-70% του 2019.

Παράλληλα, ο κ. Λουτριώτης σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός για το ελληνικό yachting είναι ιδιαιτέρως υψηλός και η χώρα μας δεν αξιοποιεί πάνω από το ¼ των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος.

Μεγάλο «αγκάθι» είναι το θέμα των υποδομών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν χωροθετηθεί 168 τουριστικοί λιμένες, οι οποίοι με βάση τον σχεδιασμό περιλαμβάνουν 25.712 θέσεις ελλιμενισμού. Ωστόσο, από αυτούς μόνο οι 37 λειτουργούν, διαθέτοντας στην πράξη 8.499 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη.

Αναφορικά με το φεστιβάλ, ο κ. Λουτριώτης ανέφερε ότι θα δοθεί το έναυσμα για την τουριστική σεζόν του 2022. «Στόχος είναι να προβληθεί η δραστηριότητα του yachting στην ελληνική και τη διεθνή αγορά και γενικότερα να γίνει μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» υπογράμμισε.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το