Ακαδημία Μηχανικών Χίου: 600 φιάλες αίμα έχουν προσφέρει οι σπουδαστές την τελευταία 3ετία

Με την αθρόα συμμετοχή των σπουδαστών της Ακαδημίας Μηχανικών Χίου, επισφραγίστηκε και φέτος η πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών για ενίσχυση του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Χίου, σε μία μάλιστα περίοδο που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες.

«Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιούμε εθελοντική αιμοδοσία στέλνοντας το μήνυμα δίνοντας ότι είμαστε δίπλα στην κοινωνία προσφέροντας το πολύτιμο αίμα που δίνει ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη», ανέφερε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Κωνσταντίνος Παπαντώνης.

Στην τελευταία εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν πάνω από 150 σπουδαστές με αποτέλεσμα η αιμοδοσία να συνεχιστεί και στον χώρο του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες, αφού το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας δεν επαρκούσε για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Στην σημαντικότητα της συγκεκριμένης κίνησης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο διοικητής της Ακαδημίας Γιάννης Μάργαρης, υπογραμμίζοντας ότι μόνο την τελευταία 3ετία, οι Μηχανικοί έχουν δώσει περί τις 600 φιάλες αίμα (ακριβώς 585 φιάλες αίματος).

Για τις επόμενες δράσεις ενημέρωσε η νοσηλευτήρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άννα Σωτηρίου που ευχαρίστησε όσους προσφέρουν αίμα στηρίζοντας το έργο τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επάρκεια αίματος στο Νοσοκομείο της Χίου καθώς σε μια νησιωτική περιοχή είναι δύσκολο να έρθει βοήθεια από το κέντρο», ανέφερε η κ. Σωτηρίου.

Αντί επιλόγου :

Καράβια είμαστε που ρίχνονται στο κύμα
που `χουν στο αίμα τους αλμύρα και σκουριά
για μας ο θάνατος και το μεγάλο κρίμα
είναι να μένουμε δεμένα στη στεριά

Άκος Δασκαλόπουλος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο από το 2024 – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

Έρχεται ειδικό μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή «Θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024». « Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια καλύτερων μισθών για το δημόσιο » σημείωσε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι θα πει σήμερα στη Βουλή για το επίδομα και το μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για την καταβολή του επιδόματος ειδικών αποστολών σε στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε άλλα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν έχουν δει αυξήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμένεται να μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο

Όταν δυο Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συναντήθηκαν κι είχαν πολλά να πουν

Όπως μου επεσήμανε απόστρατος Στρατηγός Τεθωρακισμένων που συνευρεθήκαμε στις 25 Ιανουαρίου στη Σχολή Ευελπίδων, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΣ, το κερασάκι στην τούρτα της πολύ συγκινητικής τελετής ήταν μια συνάντηση δυο άλλων Αρχηγών και μάλιστα δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Ενός

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες