Ακρίβεια: Επιστροφή στα θρανία με αυξήσεις στα σχολικά είδη – Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι των σχολικών»

Από την ερχόμενη Τετάρτη μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το καλάθι των σχολικών με στόχο να συγκρατηθούν οι τιμές των βασικών και απαραίτητων ειδών για ένα μαθητή.

Το καλοκαίρι τελειώνει, πρόσω ολοταχώς για τον αγιασμό οι μικροί μαθητές με τους γονείς τους, ήδη έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για τα είδη της σχολικής λίστας. Τους φαίνονται, όμως, ακριβά.

Πριν ακόμα οι εκπαιδευτικοί δώσουν την περιβόητη σχολική λίστα, οι μαθητές σπεύδουν να προμηθευτούν την τσάντα, που ανεβάζει το συνολικό κόστος των σχολικών ειδών. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τις οικογένειες με δύο ή και τρία παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι τιμές των σχολικών έχουν μεγάλο εύρος για να ανταποκριθούν σε όλα τα βαλάντια και στις απαιτήσεις. Ενδεικτικά:

Σχολική τσάντα κοστίζει από 15,90€ έως και 60 €, οι κασετίνες από 0,50€ έως και 14.90€, τα μολύβια 0,10€-0,30€, οι γόμες από 0,09€- 0,75€ , ξύστρες από 0,05€- 1,25€, τα στυλό διαρκείας 0,10€- 1,78€, τετράδια των 50 φύλλων από 29 λεπτά έως 1 ευρώ και 60 λεπτά, χάρακες 0,12€- 3,50€, σετ 10 μαρκαδόρων από 1,00€ έως 5,70€ και μπλοκ ζωγραφικής από μισό ευρώ έως και 3 ευρώ και 20 λεπτά.

Το «καλάθι των σχολικών»: Σε ισχύ από την Τετάρτη μέχρι τις 3 Οκτωβρίου

Πάντως από την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου, έως και τις 3 Οκτωβρίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται το καλάθι των σχολικών.

Στα πρότυπα του καλαθιού του νοικοκυριού, θα περιλαμβάνει σχολικά είδη των οποίων οι τιμές θα παραμένουν συγκρατημένες.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το καλάθι θα περιέχει:

-Σχολικές τσάντες
-Κασετίνες
-Τετράδια
-Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
-Χρωματιστούς μαρκαδόρους
-Στυλό
-Γόμες
-Ξύστρες
-Διαβήτες/Χάρακες

Αντίστοιχο καλάθι θα πρέπει να φτιάξουν και οι αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.

Ακρίβεια: Επιστροφή στα θρανία με αυξήσεις στα σχολικά είδη – Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι των σχολικών»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμάνι Ηρακλείου: Ο Λ. Σιγάλας μιλά για τις προτεραιότητες του Ομίλου Grimaldi!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι να αξιοποιηθεί η κομβική θέση του λιμανιού και να ενισχυθεί τόσο η οικονομία της πόλης όσο και η Κρήτη συνολικά Από την ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών των λιμανιών Ηρακλείου και

Κατσαφάδος: Όλοι μας νιώθουμε περήφανοι που ενισχύεται η πιο μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Πριν λίγες μέρες, μαζί με τον Υπουργό @joikonomou , παρακολουθήσαμε την Τελετή Αποφοίτησης του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΚΑΜ. Η δύναμη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, αυξήθηκε με 22 νέους αστυνομικούς που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο

Μεγάλη αύξηση στον κατάπλου ιστιοφόρων στην Χάλκη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χάλκης από το 2019 έως και τον Αύγουστο του 2023, χωρίς να προσμετράται ο αριθμός των επισκεπτών με τα ιστιοφόρα, γιοτ και φουσκωτά, το νησί της Χάλκης είχε αύξηση 427% μέσω της Ακτοπλοΐας.

Πέντε κατηγορούμενοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας στη Βρετανία

Πέντε άτομα στη Βρετανία κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το BBC, οι Ορλίν Ρούσεφ, Μπίζερ Ντζαμπάζοφ, Κατρίν Ιβάνοβα, Ιβάν Στογιάνοφ και Βάνια Γκαμπέροβα. Οι πέντε κατηγορούμενοι ζουν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο Οι συγκεκριμένοι

Μετάβαση στο περιεχόμενο