Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: Στις 29 Μαΐου η έναρξη της τρίτης περιόδου

Δημοσιογραφική διάσκεψη διοργάνωσε σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με την έναρξη της τρίτης περιόδου λειτουργίας της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στην ομιλία της η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προσέδωσε και προσδίδει μεγάλη σημασία στην επαναλειτουργία, της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, η οποία πριν από δύο χρόνια, έγινε πραγματικότητα και η οποία αγκαλιάστηκε από το επιβατικό κοινό με τεράστια επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε επιθυμητή προσδοκία. Κατά την περσινή περίοδο, ταξίδεψαν 7407 επιβάτες και 455 κατοικίδια ζώα, ενώ μεταφέρθηκαν 2496 συνοδευόμενα οχήματα. Η Υφυπουργός τόνισε ότι «από τους αριθμούς αυτούς, φαίνεται ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση, έχει πετύχει τον σκοπό της, δημιουργώντας ένα νέο τμήμα τουριστικής αγοράς για τους εν λόγω ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη, με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, ο οποίος για 2 και πλέον δεκαετίες δεν υπήρχε».

Το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο ‘DALEELA’ το οποίο εκτελούσε τις δύο προηγούμενες χρονιές την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης, θα παραμείνει το ίδιο και φέτος, παρέχοντας βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό. Την φετινή χρονιά, η Ανάδοχος Εταιρία αποφάσισε όπως τα δρομολόγια από την Κύπρο αναχωρούν από το λιμάνι Λεμεσού και το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 29 Μαΐου από την Λεμεσό, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λεμεσό είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου. Το σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων, θα ανοίξει την Τετάρτη 17 Απριλίου οπότε οι πολίτες θα μπορούν να προβαίνουν στις σχετικές διευθετήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν την φετινή καλοκαιρινή περίοδο με την υπηρεσία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης.

Αναφερόμενη στο κατά πόσο η γραμμή θα καταστεί βιώσιμη, η κα. Χατζημανώλη είπε ότι «οι μέχρι τώρα προβλέψεις και στοιχειά αναφορικά με τη βιωσιμότητα της γραμμής μακροπρόθεσμα είναι θετικά, οπότε, ευχής έργον είναι μετά την λήξη της επιδοτούμενης υπηρεσίας να υπάρξει ενδιαφέρον από την βιομηχανία, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η θαλάσσια συνδεσιμότητα Κύπρου-Ελλάδας, καθώς επίσης η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας να καταστεί το έναυσμα για την θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου και με άλλες γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον».

PHOTO-2024-04-16-12-33-15

Επεσήμανε ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα χαιρετήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για να προστεθεί μόνιμα ένα θαλάσσιο επιβατικό δρομολόγιο Κύπρου – Ελλάδας, ή και με άλλη χώρα γειτονική. «Παρ’ όλα αυτά» πρόσθεσε, «η μόνιμη προσθήκη ενός θαλάσσιου επιβατικού δρομολογίου από και προς της Κύπρο θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως π.χ. την ζήτηση που θα είχε η γραμμή, η συχνότητα των δρομολογίων και η οικονομική βιωσιμότητα των μεταφορέων. Θεωρώ ότι με την πρωτοβουλία αυτή, έχουμε βάλει τη μαγιά για να καταστεί η γραμμή βιώσιμη».

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κλείνοντας ευχαρίστησε όλες τις κρατικές Υπηρεσίες και Τμήματα της Δημοκρατίας καθώς και την DP World, για την άψογη συνεργασία και τον συντονισμό που υπήρξε και υπάρχει, αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στα λιμάνια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τους συνεργάτες της στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και τους κ.κ. Χαράλαμπο Μανώλη και Ηλία Σούλη από Scandro Holding Ltd, για τις προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν, ώστε να επιτύχει και φέτος το εγχείρημα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, με απώτερο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και βιωσιμότητα της γραμμής, αλλά και για την ποιοτική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαγορεύσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού στο πλαίσιο κολυμβητικών αγώνων 2024

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται: 1.Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού το Σάββατο 25-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 19:00 και την Κυριακή 26-05-2024 για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:00 π.μ. έως ώρα 12:00 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες: Α:

Εντοπισμός και διάσωση 78 ατόμων σε περιοχή της Μονεμβασιάς

Αλλοδαποί στην παραλία “Δριμίσκος”, κοντά στην περιοχή Κιπαρίσσι της Μονεμβασιάς, βρέθηκαν, μετά από ενημέρωση που είχε το ‘Α Λιμενικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Στο σημείο, μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και εντόπισαν 78 άτομα. Απ’ αυτά, 51 είναι άνδρες,

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μονοπρόσωπη ΑΕ, που θα διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις των πρώην Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Προκοπίου πολιτικός μηχανικός και εφοπλιστής, και Διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην υπουργός και

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε ξανά τη χώρα του ο Μίτσκοσκι

“Δημοκρατία της Μακεδονίας” αποκάλεσε τη χώρα του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους πολίτες, με αφορμή την ημέρα των αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου. “Εκ μέρους μου και εκ μέρους του VMRO-DPMNE, συγχαίρω

Μετάβαση στο περιεχόμενο