Αναδρομικά : Ξεχάστε τα ποσά που περιμένετε – Θα “πέσει” διπλό ψαλίδι

Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Πανεπιστημιακοί και Γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά – Πως και γιατί τα αναδρομικά στο Δημόσιο κουρεύονται και πως διαμορφώνονται τα τελικά ποσά – Οι αναγκαστικές περικοπές που θα γίνουν στα χρήματα των συνταξιούχων και εν ενεργεία λειτουργών του Δημοσίου

Τα αναδρομικά που θα δοθούν σε όσους υπάγονται στα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια στο Δημόσιο και δικαιώθηκαν από το ΣτΕ υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, όμως αυτό το ποσό δεν θα μπει τελικά στις τσέπες των δικαιούχων. Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Πανεπιστημιακοί και Γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά.

Γιατί τα ποσά θα είναι μικρότερα;

Πρώτα απ’ όλα τα αναδρομικά θεωρούνται εισόδημα και έτσι θα “πέσει πέλεκυς” φόρου 20%. Όλοι οι δικαιούχοι αναδρομικών θα πρέπει να πάρουν χαρτί και μολύβι και να αφαιρέσουν αυτόν τον φόρο εισοδήματος από το ποσό που δικαιούνται για την περίοδο των παράνομων περικοπών.

Πέρα από τον φόρο εισοδήματος όμως υπάρχουν και οι οφειλές που έχουν οι δικαιούχοι αναδρομικών προς το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες και μη.

Θα γίνει πριν την απονομή των αναδρομικών αυτόματος συμψηφισμός ακόμη και με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακόμη και με οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση.

Το κράτος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι και έτσι θα επιχειρήσει να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα πίσω.

Όσοι λοιπόν έχουν κάποια οφειλή θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουν το 20% από το ποσό που δικαιούνται (τον φόρο) και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και το ποσό που οφείλουν στο Δημόσιο για να μπορέσουν να υπολογίσουν πόσα τελικά θα είναι τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη τους.

Στα ποσά που οφείλουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να υπολογίσουν τον ΕΝΦΙΑ, τυχόν φόρο εισοδήματος που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν σε 12 δόσεις όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος ή άλλες οφειλές από το παρελθόν που έχουν ρυθμίσει. Το κράτος άσχετα από τη ρύθμιση που έχει γίνει ή άσχετα από το γεγονός ότι το ποσό για τον ΕΝΦΙΑ δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο αφαιρέσει τα χρήματα από το ποσό των αναδρομικών.

newsit.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας