Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Η πιθανή ημερομηνία και ο αστάθμητος παράγοντας

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος φαίνεται ότι επιθυμεί τη διενέργεια κρίσεων, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του Σώματος. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς κανείς να μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για το πότε θα πραγματοποιηθούν τελικά οι κρίσεις.

Μία εκτίμηση είναι, πάντως, ότι αυτές θα λάβουν χώρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αφού δηλαδή πρώτα ξεπεραστεί ακόμα ένας σκόπελος, όπως είναι η περιφρούρηση των πορειών και των συγκεντρώσεων.

Η παρουσία της κ. Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ίσως είναι ο αστάθμητος παράγοντας για τις τελικές επιλογές. Και αυτό διότι η κ. Παπακώστα προέρχεται από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, σε σχέση με αυτόν τόσο του απερχόμενου υπουργού κ. Νίκου Τόσκα όσο και αυτό της Όλγας Γεροβασίλη.

Έτσι, εκτιμάται ότι ίσως τα δεδομένα αλλάζουν -τουλάχιστον σε έναν βαθμό- σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, όσον αφορά σε κάποιες επιλογές στελεχών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι υπάρχουν και σοβαρές «φωνές» στην ΕΛ.ΑΣ. που τάσσονται υπέρ της μη διενέργειας κρίσεων το προσεχές διάστημα. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Ιανουάριο, προκειμένου να μη δίνεται η εικόνα της ευκαιριακής αντιμετώπισης του θέματος.

Πηγή: katechaki.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καυτός Μάρτιος στο Αιγαίο – Αυξάνονται οι πιέσεις στα θαλάσσια σύνορα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σε διαρκή συναγερμό θα βρίσκονται το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για όλο τον Μάρτιο, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση πως θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε ό,τι αφορά τις πιέσεις από

Το νέο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού: «Δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπου» (vid)

Στο ανελέητο κρύο της Αλάσκας, ο στρατός των ΗΠΑ σφυρηλατεί μια νέα γενιά στρατιωτών ικανών να ευδοκιμήσουν στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Μέσα σε ανέμους που παγώνουν τα κόκκαλα και θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν σε ιστορικά χαμηλά, οι στρατιώτες δοκιμάζονται με τρόπους που υπερβαίνουν την παραδοσιακή στρατιωτική

Εργοδότης παρακολουθούσε με GPS το εταιρικό ΙΧ υπαλλήλου του

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δέχθηκε την καταγγελία πρώην εργαζομένου σε θέση υπαλλήλου – πωλητή, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά δεδομένα του είχαν τύχει παράνομης επεξεργασίας μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού (GPS), που λειτουργούσε σε όχημα το οποίο

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο, για ποιους έρχεται «ψαλίδι» στην παρακράτηση

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από το 70% που ανέρχεται σήμερα το ποσοστό παρακράτησης θα μειωθεί κάτω από 50%. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο για παράδειγμα, αντί να παρακρατηθεί ποσοστό 70%

Μετάβαση στο περιεχόμενο