Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Η πιθανή ημερομηνία και ο αστάθμητος παράγοντας

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εκτιμάται ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος φαίνεται ότι επιθυμεί τη διενέργεια κρίσεων, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του Σώματος. Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς κανείς να μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για το πότε θα πραγματοποιηθούν τελικά οι κρίσεις.

Μία εκτίμηση είναι, πάντως, ότι αυτές θα λάβουν χώρα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αφού δηλαδή πρώτα ξεπεραστεί ακόμα ένας σκόπελος, όπως είναι η περιφρούρηση των πορειών και των συγκεντρώσεων.

Η παρουσία της κ. Κατερίνας Παπακώστα στη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη ίσως είναι ο αστάθμητος παράγοντας για τις τελικές επιλογές. Και αυτό διότι η κ. Παπακώστα προέρχεται από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, σε σχέση με αυτόν τόσο του απερχόμενου υπουργού κ. Νίκου Τόσκα όσο και αυτό της Όλγας Γεροβασίλη.

Έτσι, εκτιμάται ότι ίσως τα δεδομένα αλλάζουν -τουλάχιστον σε έναν βαθμό- σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, όσον αφορά σε κάποιες επιλογές στελεχών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι υπάρχουν και σοβαρές «φωνές» στην ΕΛ.ΑΣ. που τάσσονται υπέρ της μη διενέργειας κρίσεων το προσεχές διάστημα. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά τον Ιανουάριο, προκειμένου να μη δίνεται η εικόνα της ευκαιριακής αντιμετώπισης του θέματος.

Πηγή: katechaki.gr

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το