Aνακάμπτουν το ευρώ και τα ομόλογα

Παραμένει ο φόβος για την επικείμενη άνοδο των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα
Ανακάμπτει ελαφρώς, στα 1,0052 δολάρια το ευρώ νωρίς το απόγευμα μετά την μεγάλη «βουτιά» η οποία το έφερε μία ανάσα κοντά από την 1 προς 1 ισοτιμία έναντι του δολαρίου.

Η θετική αντίδραση του ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα να στηριχθούν και οι τιμές των ομολόγων της ευρωζώνης, οι οποίες νωρίτερα είχαν δεχθεί σημαντικές πιέσεις.

Σε κάθε περίπτωση η επικείμενη άνοδος των επιτοκίων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, αλλά και την Fed, σε συνδυασμό με τους κινδύνους που διαφαίνονται στο μέτωπο της ανάπτυξης, διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα στις αγορές. Είναι ενδεικτικό ότι η Nomura σε σημερινή της ανάλυση «ανατρέπει» τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για την πορεία των επιτοκίων, προβλέποντας ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα αναγκαστούν από την επόμενη χρονιά να προχωρήσουν σε μειώσεις των επιτοκίων τους. Αφού πρώτα τα αυξήσουν εως το 1,75% η ΕΚΤ (έως τον Μάρτιο του 2023) και στο 3,5% -3,75% η Fed (μέχρι τον Φεβρουάριο 2023).

Πιο συγκεκριμένα προβλέπει έξι διαδοχικές αυξήσεις για τα επιτόκια της ΕΚΤ, για να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία τους από τον Ιούνιο του 2023 με μία πρώτη μείωση του επιτοκίου κατά 0,25%.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 182 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 136 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,46% από 3,68%, χθες, έναντι 1,11% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,35% από 2,45% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανακάμπτει ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0055 δολάρια από το επίπεδο των 1,0039 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0042 δολάρια.

Aνακάμπτουν το ευρώ και τα ομόλογα

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργασία αποστράτων: Οι απόψεις ΕΑΑΛΣ αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση

Στο άρθρο 114 με τίτλο «Κίνητρα απασχόλησης συνταξιούχων – Αντικατάσταση άρθρου 20 ν. 4387/2016» επικεντρώθηκε ο σχολιασμός του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, που περιλαμβάνεται στην παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύεται για την πληρότητα της

Υπόθεση Καργιώτη: Ταυτοποιούν τα πρόσωπα που μιλούσαν στον ασύρματο

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Νέο κύκλο ερευνών στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη, που βρήκε φρικτό θάνατο όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έσπρωξαν και τον έριξαν στη θάλασσα, σηματοδοτεί το υπόμνημα που κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη

Κίσινγκερ: «Μακαριότατε, παραείστε μεγάλος για το νησί σας» – Οι χειρισμοί στο Κυπριακό

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν σύμβολο νίκης για τους Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους και αναξιόπιστος για τους Ελληνοκύπριους. Ηταν μισητός στην Κύπρο ο Χένρι Κίσινγκερ, όχι μόνο επειδή ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν εμπόδισε, ενώ μπορούσε, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974,

Ένοπλες Δυνάμεις: Η εξομολόγηση μιας 27χρονης υπολοχαγού καταδρομέα

Για την απόφασή της να γίνει στρατιωτικός και να υπηρετήσει στους καταδρομείς, τους στόχους της αλλά και τις αντιδράσεις που έχει συναντήσει στην καριέρα της στις Ένοπλες Δυνάμεις μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη μια 27χρονη υπολογαχός, η οποία είναι αλεξιπτωτίστρια-καταδρομέας. Όπως είπε μάλιστα, «θεωρητικά μπορεί

Μετάβαση στο περιεχόμενο