Ανακοινώθηκε ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) είναι ο εκλεκτός των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) είναι ο εκλεκτός των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον άνθρωπο που θα «κονταροχτυπηθεί» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη «σκιά» του φονικού σεισμού.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, με το επίσημο όνομα Εθνική Συμμαχία, τον οποία απαρτίζουν το CHP, το Καλό Κόμμα (Iyi Parti), το Κόμμα της Ευτυχίας (Saadet Partisi), το Κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek Partisi), το Δημοκρατικό Κόμμα (Demokrat Partisi) και το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA).

Η συνάντηση διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες στα κεντρικά γραφεία της συμμαχίας στην Άγκυρα και στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί των έξι κομμάτων δηλαδή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από το CHP, h Μεράλ Ακσενέρ από το Καλό Κόμμα, ο Γκιουλτεκίν Ουϊσάλ από το Δημοκρατικό κόμμα, ο Αλί Μπαμπατζάν από το DEVA, o Τεμέλ Καραμολάογλου από το Κόμμα της Ευτυχίας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, καταλήγοντας στην απόφαση πως ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν και να τον ρίξει από την εξουσία μετά από 20 χρόνια.

«Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο υποψήφιός μας για τις προεδρικές», είπε ο Τεμέλ Καραμολάογλου, ο ηγέτης του Κόμματος Ευτυχίας, απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την έδρα του κόμματος, στην Άγκυρα, όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των έξι κομμάτων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Η Ισπανία ζητά πιο αυστηρούς κανόνες στη μεταφορά ρωσικού αργού

Σε εκκλήσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) προχώρησε η Ισπανία ζητώντας να μπει ένας έλεγχος στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοίο σε πλοίο για να αποφευχθεί κάποια περιβαλλοντική καταστροφή. Παράλληλα η Ισπανία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να αυστηροποιήσει τους κανόνες της σχετικά

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο σε Νέα Πορεία

Η αλλαγή πλεύσης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ελλάδας, και τα αποτελέσματα της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του, που οδήγησαν στο να γίνει ο πρώτος φορέας χωρίς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, έχοντας μηδενίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες στις απονομές κύριων και επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ,

Αυτές είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίζει σήμερα η Βουλή – Δείτε τις ρυθμίσεις κατά άρθρο

Σειρά αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που εισήχθη στη Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν κυρίως σε ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αναβάθμιση του τιμωρητικού πλαισίου για σιδηροδρομικά

10 νεκροί από πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στις Φιλιππίνες

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους. Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της

Μετάβαση στο περιεχόμενο