Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Κομβικής σημασίας για το μέλλον του στόλου η ανανέωσή του σύμφωνα με τα νέα πράσινα δεδομένα

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική.

Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύσης Θεοδωράτος, στο πλαίσιο του συμποσίου «Η πράσινη μετάβαση της ακτοπλοΐας: προκλήσεις και προοπτικές για τη νησιωτικότητα», που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από την καταβολή των δικαιωμάτων ρύπων και από τη μείωση της επιβατικής κίνησης, η ακτοπλοΐα θα ζημιωθεί περίπου 420 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε αναφορά και στο γεγονός ότι οι Ιταλοί κινήθηκαν γρήγορα εξασφαλίζοντας κονδύλια για την ακτοπλοΐα της χώρας τους, με τον γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας, Μανώλη Κουτουλάκη, να απαντά ότι η ελληνική πολιτεία θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς.

Εκτός από την ακτοπλοΐα, μεγάλο θέμα είναι και ο στόλος της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπος Σημαντώνης, πρότεινε την ένταξη του στόλου εθνικών μεταφορών της shortsea ναυτιλίας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή, αφού τα πλοία της εθνικής shortsea ναυτιλίας συνδέουν τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας με τα νησιά. Ο στόλος εθνικών μεταφορών της shortsea ναυτιλίας αποτελείται από 102 πλοία, εκ των οποίων τα 35 είναι general cargo με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, ενώ τα υπόλοιπα είναι πλοία μεταφοράς καυσίμων με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη.

«Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό του shortsea στόλου, έτσι ώστε το πλοίο να είναι βιώσιμο, αφού η πράσινη τεχνολογία σχεδόν διπλασιάζει την τιμή του πλοίου.

Παράλληλα, πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στα λιμάνια, γιατί “πράσινο” πλοίο χωρίς “πράσινο” λιμάνι δεν υπάρχει. Το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημαντώνης.

Τι σημαίνει για τα νησιά

Στη σημασία της ακτοπλοΐας για τα νησιά της χώρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος δρ. Γιώργος Πατέρας. Όπως είπε υπάρχουν 70 εκατομμύρια εισιτήρια τον χρόνο στην ακτοπλοΐα, η οποία μεταφέρει επίσης 10 εκατομμύρια τόνους φορτίου, περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σε 115 προορισμούς.

«Στα νησιά μας εκτός από τις εφημερίδες, το 100% της μεταφοράς γίνεται από την ακτοπλοΐα. Αν σταματήσει η ακτοπλοΐα δεν πρέπει να βγάλεις όχι 8 στα 10 πράγματα, πρέπει να βγάλεις όλα τα πράγματα από το σπίτι σου, γιατί δεν θα μεταφέρεται τίποτα. Για σκεφτείτε το βράδυ όταν πάτε σπίτι, θα έχετε μόνο την τραπεζαρία. Αν δεν έχουμε νέα ακτοπλοΐα, αν δεν ανανεώσουμε τον στόλο, δεν θα έχουμε τίποτα στα νησιά μας», συμπλήρωσε ο κ. Πατέρας.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο