Άνδρες του Λιμενικού Σώματος με το δάχτυλο στην σκανδάλη πραγματοποιούν περιπολία ανοιχτά του Καστελόριζου – (VIDEO)

Πάνοπλοι άνδρες του λιμενικού σώματος με το δάχτυλο στην σκανδάλη πραγματοποιούν μία ακόμη υψηλού επιχειρησιακού βαθμό δυσκολίας περιπολία στο ακριτικό Καστελόριζο.

 

Σε ελάχιστη απόσταση από τα τουρκικά παράλια, σε μία περιοχή που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ακραίας τουρκικής προπαγάνδας.

Στο Καστελόριζο κάθε βράδυ διαφορετικού τύπου πλωτά του λιμενικού σώματος σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή. Η κάμερα του MEGA πήρε μέρος σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις με το πλοίο 134 του λιμενικού σώματος.

Το συγκεκριμένο σκάφος, ειδικής κατασκευής, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 34 ναυτικών μιλίων, παρά το Γεγονός ότι το μήκος του ξεπερνά τα 16 m.

Στελεχώνεται από πέντε εκπαιδευμένους λιμενικούς και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει επιπλέον προσωπικό αναλόγως την αποστολή του. Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μήνες στα νησιά των Δωδεκανήσων σταμάτησε την τουρκική προκλητικότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, με τους Τούρκους το τελευταίο χρονικό διάστημα να ακολουθούν τους κανόνες της θάλασσας.

Η Τουρκία για μία ακόμη φορά εργαλειοποιεί τους μετανάστες και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγράφεται ραγδαία αύξηση, ωστόσο στο Καστελόριζο οι ροές είναι μηδενικές και αυτό χάρη στην συνεργασία λιμενικού και στρατού.

Τα πλωτά του λιμενικού μαζί με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας του Καστελόριζου με όλους να είναι σε ετοιμότητα και με απόλυτη ψυχραιμία αποφασισμένη να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

 

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Βίντεο από την στιγμή που διακινητές πετούν μετανάστες στη θάλασσα – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο πνίγηκαν όταν διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα λίγα μέτρα από παραλία της Κάντιθ, στη νότια Ισπανία. Στο ταχύπλοο επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων 23 διασώθηκαν. Βίντεο που μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν

Παναγιώτης Tσάκος: Eπίτιμος Διδάκτορας του EAΠ – H αναγνώρισή του ως Πρεσβευτής της Eλληνικής Nαυτιλίας και του Eλληνισμού

Σε Eπίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Aνθρωπιστικών Eπιστημών του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πάτρα αναγορεύτηκε το περασμένο Σάββατο (18 Nοεμβρίου) ο καπετάν Παναγιώτης Tσάκος. O καπετάνιος, ως ιδρυτής του Iδρύματος «Mαρία Tσάκος», στο Mοντεβιδέο της Oυρουγουάης, με κύριο σκοπό

Σε δημόσια διαβούλευση οι νέοι Ποινικοί Κώδικες: ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, οι βασικοί άξονες του οποίου παρουσιάστηκαν όπως έγραψε το dikastiko.gr, από τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα

Capital: Στο νηολόγιο του LR θα ενταχθούν τα νεότευκτα πλοία LCO2

Η Capital Gas Ship Management ανακοίνωσε ότι τα πρώτα πλοία μεταφοράς LCO2 (υγρού διοξειδίου άνθρακα) μεσαίου μεγέθους, χαμηλής πίεσης (με δυνατότητα υποστήριξης διπλού καυσίμου αμμωνίας) που παρήγγειλε στο ναυπηγείο της Hyundai Mipo Dockyard θα νηολογηθούν από τον LR. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στην Capital, την

Μετάβαση στο περιεχόμενο