Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: Έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος των αγώνων πολλών γενεών

Ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κηρύσσοντας πανηγυρικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

«Από τη πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διαμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατέκρινε σε υψηλούς τόνους την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πώς νοιάζονται μόνο για την κατάκτηση της εξουσίας κι οχι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε όλα τα στελέχη, τους υποψήφιους και τους δημοκρατικούς πολίτες σε ενότητα για να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την επόμενη ημέρα θα προτείνει συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα με άξονα το πρόγραμμά του.

Ανδρουλάκης: Θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη ως δύναμη ευθύνης
«Δεσμεύομαι σήμερα στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ότι αν μας δώσουν μια ισχυρή εντολή, ένα μήνυμα αναγέννησης και προοπτικής, θα τους το ανταποδώσουμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, ανοίγοντας άμεσα την επόμενη ημέρα βάσει του προγράμματός μας έναν διάλογο για πεδίο συγκλίσεων και όχι ένα πεδίο συγκρούσεων και διχασμού. Χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας. Θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη ως δύναμη ευθύνης. Ως δύναμη αποκατάστασης της ανεξαρτησίας και του κύρους των θεσμών. Ως εμπνευστής ενός νέου πατριωτισμού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι «δυνατό ΠΑΣΟΚ θα σημάνει δυνατή Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρούς θεσμούς και δίκαιη κοινωνία.Έχουμε χρέος η ιστορική παράταξη να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν».

Για να τονίσει ακόμη περισσότερο τη σημασία του να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές, είπε πώς «δεν διακυβεύεται αν το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει ένα διπλάσιο ποσοστό, διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους γιατί η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ένα κομματικό χρέος αλλά είναι μία πατριωτική ευθύνη. Για να αλλάξει ο τόπος σελίδα. Για να ζήσουμε ξανά μέρες αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης». «Όποτε και αν προκηρύξει τις εκλογές ο πρωθυπουργός να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής», ανέφερε χειροκροτούμενος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης: Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μίλησε για ισχυρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που δίνει λυσσαλέο αγώνα για να ανακόψει τη δυναμική και την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης με συνεχείς μεθοδευμένες επιθέσεις. «Η πολιτική μας αυτονομία είναι η μεγάλη μας δύναμη. Είναι η μεγάλη ελπίδα για να οικοδομήσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό. Όσα εμπόδια και να βάζουν, δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πόλωση που επεδίωξαν στη Βουλή για τη πρόταση δυσπιστίας.

«Ακούσαμε χυδαιολογίες μεταξύ βουλευτών των δυο κομμάτων ως και την κυνική ομολογία του κ. Γεραπατρίτη: «Ένοχος ένοχον ου ποιεί». Συμφωνούμε απολύτως με την διαπίστωσή σας, κύριε Γεραπετρίτη: Μόνο που το αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, της απαξίωσης των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης με τον Καμμένο, δεν μπορεί να γίνει συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κυρίου Μητσοτάκη! Απέναντι σε αυτόν τον διαγκωνισμό ενόχων, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τον δικό του αγώνα αξιών για να σπάσει το σπιράλ της τοξικότητας, που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Για να μην επιβληθεί ο συμβιβασμός της χώρας με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ένα αλληλοκαλυπτόμενο δίδυμο περιφρόνησης των θεσμών και φίμωσης των ανεξάρτητων αρχών και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία τον επιλέγει ως αντίπαλο. Το δίλημμα, λοιπόν, των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι: Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας. Ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα, την κοινωνική ειρήνη, την ευημερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσίασε τους άξονες ενός πρόγραμματος δέκα προτεραιοτήτων που υπηρετούν το όραμά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Σπυρόπουλος: Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές
Νωρίτερα, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος είχε μιλήσει ο Ανδρέας Σπυρόπουλο, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του.

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Έναν χρόνο μετά τις εσωκομματικές μας διαδικασίες που οδήγησαν 270.000 δημοκρατικούς πολίτες στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ανανεωμένο–ενωμένο-δυνατό!

Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, στέλνουμε το μήνυμα της συστράτευσης, της συμμετοχής, του αγώνα και της νίκης. Για τη μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, για τη δημοκρατική ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας, που επιβάλλει με τις πολιτικές της η κυβέρνηση της ΝΔ. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τον δικομματισμό της συντήρησης, το τοξικό δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που στον πυρήνα του έχει ένα συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου.

Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε το κράτος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, ούτε το κράτος του κολλητού του κ. Τσίπρα. Στον ελληνικό λαό αξίζει το κράτος της Διαφάνειας, των Ανεξάρτητων Αρχών, του ισχυρού ΕΣΥ, της δημόσιας ανταγωνιστικής Παιδείας, των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε και μπορεί να εγγυηθεί και στο μέλλον.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε, με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και των εκτεταμένων προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Σήμερα, την εποχή υψηλών επιτοκίων και περιορισμού της ρευστότητας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και θα δούμε την πραγματική κληρονομιά που άφησε η ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την γκρίζα πραγματικότητα. Μιλά για καλύτερους μισθούς. Τη στιγμή που 750.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων που δημιουργούνται, αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης. Μιλά για μειώσεις φόρων αλλά οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν τους τρίτους υψηλότερους φόρους κατανάλωσης στην ΕΕ, μαζί με υπέρογκες αυξήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα και οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει έως και το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος τους από τη ραγδαία αύξηση των τιμών.

Στη χώρα μας εργάζονται λιγότεροι από ένας στους πέντε νέους, έναντι 40% στον υπόλοιπο ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά όταν το 60% των εργαζομένων αμείβεται με λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Για εμάς, λοιπόν, δεν είναι προοδευτική πολιτική να αθροίζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής να περιορίζεται σε μέτρα και επιδόματα με το βλέμμα στην κάλπη. Δεν είναι προοδευτική επιλογή για να εκλείψει η απαράδεκτη κατάσταση με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία, να μεταφέρονται ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και να απαξιώνεται το ΕΣΥ. Δεν είναι προοδευτική πολιτική να ανοίγουν θέσεις εργασίας των 400 ευρώ.

Δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ο διχασμός και το δηλητήριο στην κοινωνία, η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και το μοίρασμα επιδομάτων. Δεν είναι πρόοδος η διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης όχι ως εργαλείο για την κοινή προκοπή αλλά για να γιγαντώνονται οι ημέτεροι.

Πρόοδος είναι ο οικονομικά ευάλωτος και ο συνταξιούχος να στηρίζονται με μόνιμα μέτρα, η νέα οικογένεια να έχει πρόσβαση σε φθηνές κοινωνικές κατοικίες, ο νοσηλευτής-ο γιατρός-ο δάσκαλος – ο νέος επιστήμονας να ζουν με μισθούς αντάξιους της προσφοράς τους.Πρόοδος είναι ο συνεπής δανειολήπτης να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας.Πρόοδος είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα δημόσιο ανταγωνιστικό σχολείο, η δίκαιη πράσινη μετάβαση.Πρόοδος είναι να ευημερούν οι νέοι μας με νέες και καλές θέσεις εργασίας.

Φίλες και φίλοι

Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους μας σε όλη την Ελλάδα. Τους ανθρώπους που θα μεταφέρουν τις αρχές και τις θέσεις μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Που θα γίνουν η εμπροσθοφυλακή του Κινήματος μας στην πορεία προς τις κάλπες. Που θα δώσουν τη μάχη για τη μεγάλη Αλλαγή.

Είναι τιμή και χρέος όλων μας να δώσουμε έναν ωραίο και αξιοπρεπή αγώνα με το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας πάνω από όλα. Με γενναιότητα, θάρρος και σεβασμό απέναντι στους πολίτες.

Η αρμόδια επιτροπή υπό τον Ευάγγελο Αργύρη, τον οποίο και ευχαριστώ για την απαιτητική δουλειά που έφερε εις πέρας, εργάστηκε συστηματικά για να την προσέλκυση ενός ανθρώπινου δυναμικού με αξιοσύνη, με ήθος, με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία που θα είναι σε θέση να κουβαλήσει το ιστορικό φορτίο του ΠΑΣΟΚ. Ένα δυναμικό που θα συνομιλεί ταυτόχρονα με τις καλύτερες παραδόσεις του Κινήματός μας αλλά θα είναι σε θέση να διαχειριστεί και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ξανά η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Να αποτελέσουμε την πραγματική εναλλακτική λύση για τους προοδευτικούς πολίτες και να τους απεγκλωβίσουμε από το ΔΙΔΥΜΟ των προβλημάτων, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα.

Πάμε μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη, τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή. Πάμε μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο ψηλά. Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές. Πάμε μαζί να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να γίνουμε το δυναμικό ποτάμι της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Πάμε όλοι μαζί στη μεγάλη νίκη. Καλή μας δύναμη, καλό μας αγώνα, καλή μας επιτυχία!

Σημεία ομιλίας Βαγγέλη Αργύρη, επικεφαλής επιτροπής ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης, Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μία ανοιχτή διαδικασία η οποία έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».

Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: Έχουμε χρέος να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος των αγώνων πολλών γενεών

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Βελτίωση του τρόπου επιλογής τόπου προτίμησης των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. αναφορικά με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σας ενημερώνουμε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπεριλαμβάνεται τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 4504/2017, η οποία βελτιώνει τον

Συγχαρητήριο μήνυμα Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την άψογη παρουσία των πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, τιμώντας την 202η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Με το

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά (εικόνα)

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος λιποθύμησε εν ώρα υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Εύζωνας αισθάνθηκε αδιαθεσία και χτύπησε το όπλο του, σε ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Άμεσα ο αξιωματικός υπηρεσίας έσπευσε κοντά του

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για αύξηση θανατηφόρων λοιμώξεων από τη θάλασσα λόγω υπερθέρμανσης

Η συνεχής θέρμανση του κλίματος θα μπορούσε να αυξήσει τις θανατηφόρες λοιμώξεις από τη θάλασσα! Τα βακτήρια Vibrio vulnificus αναπτύσσονται σε ζεστά ρηχά παράκτια νερά στη θάλασσα και μπορούν να μολύνουν έναν άνθρωπο μετά από ένα κόψιμο ή ένα τσίμπημα

Μετάβαση στο περιεχόμενο