Απάντηση ΠΟΕΠΛΣ στον κ. Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη δήλωσή του πως «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους»

Με αφορμή τις δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος ΜΕΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με τις οποίες ανέφερε ότι «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους για να αποφύγουμε τις μεταναστευτικές ροές», η Ομοσπονδία μας εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη αλλά και την οργή της, που τέτοιες απόψεις εκφράζονται από έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αρχηγό κόμματος.

Ο κ. Βαρουβάκης έχοντας θέσει στο παρελθόν το ερώτημα «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» κατά τον έλεγχο, που του διενεργήθηκε από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, φρόντισε σήμερα να μας αυτοσυστηθεί…

Κάνουμε γνωστό στον κ. Βαρουβάκη ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της χώρας και στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, το οποίο αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωσή τους.

Τα αποτελέσματα των διασώσεων στις Ελληνικές θάλασσες είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μετρήσιμα και έχουν επιτευχθεί από Έλληνες Λιμενικούς, οι οποίοι αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για  να υπηρετήσουν την πατρίδα και να σώσουν συνανθρώπους μας.

Το ελάχιστο που οι συνάδελφοί μας αναμένουν από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων είναι να σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού