Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ένας από την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων

Ο κατηγορούμενος, που έχει γίνει γνωστός με το παρωνύμιο «Μισέλ», είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τους ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί και να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών σε τοξικομανείς

Την προφυλάκιση του «Μισέλ», ενός από τα θεωρούμενα βασικά μέλη του κυκλώματος της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά την απολογία του. Εξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, οι τρεις με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, οι άλλοι χωρίς κανέναν όρο.

Οι απολογίες της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων για την υπόθεση απάτης, η οποία ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ με ποσά που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε.

Σε δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ, σε έναν ο περιοριστικός όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματικής εγγύησης 5 χιλιάδων ευρώ. Στους άλλους τρεις δεν επιβλήθηκε κανένας όρος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μίας κατηγορούμενης που αφέθηκε ελεύθερη, η απόφαση να μην της επιβληθούν όροι σχετίζεται με την προσκόμιση ενώπιον της δικαστικού λειτουργού στοιχείων που κατά τον δικηγόρο αποδεικνύουν νόμιμες συνταγογραφήσεις.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται στη δίωξη, στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Οσον αφορά τον κατηγορούμενο που οδηγείται στη φυλακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης ήταν το πρόσωπο που όχι μόνο είχε επιφορτιστεί να εντοπίζει τους ΑΜΚΑ μέσω των οποίων θα συνταγογραφούσαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί, αλλά είχε αναλάβει να διακινεί και φάρμακα που εξασφάλιζαν μέσω παράνομων συνταγών, σε τοξικομανείς.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανιζόταν πότε ως γιατρός και πότε ως βοηθός γιατρού, ανάλογα με την περίσταση.

Παράλληλα του καταλογίζεται ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται ως εκ των αρχηγών του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορούμενων θα οδηγηθεί σε ανακρίτρια και εισαγγελέα αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας