Bloomberg: Ο εγωιστής Ερντογάν να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα

Η επιθετική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου υπονομεύει το ΝΑΤΟ.

Για να συνεχίσει η Δύση να αποτρέπει τον Πούτιν, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να λιθοβολεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία και να απειλεί με πόλεμο κατά της Ελλάδας, τονίζει με άρθρο του στο Bloomberg ο δημοσιογράφος Andreas Kluth.

Ο δημοσιογράφος ανοίγει πυρ κατά του Τούρκου προέδρου επισημαίνοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του και έχει μπει σε ένα «ταξίδι εγωισμού»«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στο ΝΑΤΟ μόνο για τον εαυτό του και ως αποτέλεσμα κάνει τα πράγματα πολύπλοκα. Για να φανεί δυνατός στο σπίτι του πριν από τις εκλογές τον Ιούνιο, συνεχίζει να τις επιθέσεις, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου το αν οι αηδίες του υπονομεύουν τη δυτική συνοχή και την ευρωπαϊκή ασφάλεια γενικότερα.»

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον σουλτάνο ότι συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζει ότι εκβιάζει τους Σουηδούς να υιοθετήσουν την άποψή του για την πολιτική στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στην κόντρα με την Ελλάδα, κάνει λόγο για τη χειρότερη εσωτερική ένταση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται εντελώς εκτός γραμμής στο θέμα του Αιγαίου. «Ο Ερντογάν στην πραγματικότητα απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Με τέτοιους συμμάχους, ποιος χρειάζεται εχθρούς;».

Όπως τονίζει ο Kluth, τα μέλη του ΝΑΤΟ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν εάν ο Ερντογάν θα είναι αξιόπιστος σύμμαχος σε περίπτωση πολέμου, ενώ τονίζει ότι το σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη αρχαίες διαμάχες όπως αυτή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

«Ένας στόχος πρέπει να υπερισχύει: να αποτρέψουμε τον Πούτιν από την κλιμάκωση του πολέμου. Αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουν οι Τούρκοι στον πρόεδρό τους γιατί είναι προς το συμφέρον τόσο της Τουρκίας όσο και του ΝΑΤΟ», καταλήγει ο Kluth.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα είναι η 22η διπλωματική δύναμη στον κόσμο – Οι 10 κορυφαίες χώρες

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 22η θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη διπλωματική ισχύ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Διπλωματίας 2024 που καταρτίζει το  Ινστιτούτο Lowy της Αυστραλίας. Η έκθεση απεικονίζει τα διπλωματικά δίκτυα 66 χωρών και εδαφών της Ασίας,

Πώς έφθασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη των δέκα – Το DNA, οι σημειώσεις και οι «γκάφες»

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να

Γιατί ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες, φέτος;

Χωρίς δίσεκτα έτη, το χειμερινό ηλιοστάσιο θα έπεφτε τον Ιούνιο. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο χρόνος περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο δεν διαρκεί ακριβώς 365 ημέρες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της NASA, το ηλιακό έτος (περιστροφή Γης περί

ΑΑΔΕ: Στενεύουν τα περιθώρια λαθρεμπορίας καυσίμων – Νέα ψηφιακά εργαλεία φορολογικής εποπτείας τίθενται σε λειτουργία

Την έναρξη ηλεκτρονικής παραλαβής στο σύστημα Εισροών-Εκροών των δεδομένων από τις Φορολογικές Αποθήκες και τις Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης και τη λειτουργία της ψηφιακής εφαρμογής Μητρώου Δεξαμενών Ενεργειακών Προϊόντων Πλωτών Μέσων (Δεξαμενοπλοίων) ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, με εγκυκλίους του διοικητή της ΑΑΔΕ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο