Δείτε τι αλλάζει με τις γονικές άδειες για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – Νέα διάταξη

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ στο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις» που κατατίθεται σύντομα, συμπεριλαμβάνονται  διατάξεις που τροποποιούν  το υφιστάμενο καθεστώς σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.

Μία εξ αυτών η χορήγηση της γονικής αδείας.

 

Άρθρο 78

Γονική άδεια στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

  1. Η γονική άδεια η οποία προβλέπεται στο άρθρου 28 του ν.4808/2021 (Α’101) χορηγείται και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 25 και 28 του ιδίου νόμου υπό τις επιφυλάξεις των επόμενων παραγράφων.
  2. Η άδεια του προηγούμενου εδαφίου δεν δύναται να χορηγείται για χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός (1) μηνός.

2.Το αρμόδιο όργανο χορηγεί την άδεια της παρ. 1, υπό την προϋπόθεση ότι η χορήγησή της δεν διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

  1. Για τη χορήγηση της γονικής αδείας θα πρέπει το στέλεχος πρέπει να υπητετεί στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ τουλάχιστον ένα (1) έτος.
  2. Η αίτηση υποβάλλεται στην υπηρεσία που υπηρετεί τουλάχιστον ένα (1) μήνα πριν την έναρξη της άδειας, εκτός εάν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την έναρξη της άδειας σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Η υπηρεσία απαντά στην αίτηση του στελέχους κατ’ ανώτατο εντός έξι (6) μηνώμ από την υποβολή της. Αν και οι δύο γονείς υπηρετούν στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, αποφασίζουν, με κοινή αναφορά τους, ποιος από τους δύο θα κάνει πρώτος χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα.

5.Στον γονέα στον οποίο χορηγείται η άδεια της παρ.1 καταβάλλεται ποσό ίσο με το ελάχιστο νομοθετημένο μισθό για τους δύο (2) πρώτους μήνες της άδειας αυτής για κάθε τέκνο.

6.Αρμόδια όργανα για την χορήγηση της άδειας της παρ. 1 είναι τα όργανα τα οποία είναι αρμόδια για την χορήγηση των κανονικών αδειών και των αδειών μικράς διαρκείας σύμφωνα με το άρθρο 4 του π.δ. 80/2015.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά