Δελφοί – Χρ. Στυλιανίδης: «Αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων για την “πράσινη” μετάβαση της ναυτιλίας»

«Να ξαναχτίσουμε την εικόνα και τη φήμη του ναυτικού επαγγέλματος ως πολύ σημαντικού»

«Η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας είναι ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με μεγάλο κόστος για όλο τον κλάδο και όποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ανώδυνα και δίχως σημαντικά κεφάλαια είναι το λιγότερο αφελής» τόνισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, σε πρώτη φάση γίνονται προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έτσι ώστε να βοηθηθεί η ελληνική ακτοπλοΐα.

Ο κ. Στυλιανίδης, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η ελληνική ναυτιλία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την «πράσινη» μετάβαση της ναυτιλίας, την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, την ενίσχυση και προώθηση του ναυτικού επαγγέλματος καθώς και την συνεισφορά και το ρόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προάσπιση των εθνικών συνόρων.

«Οπωσδήποτε να διατηρήσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας»

«Η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται σε πρωτοπόρο θέση παγκοσμίως και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσουμε αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, πάνω στην οποία βασίζεται και η ευρωπαϊκή ναυτιλία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσει και η Ελλάδα τη δική της ανταγωνιστικότητα» τόνισε ο Υπουργός και συνέχισε, λέγοντας ότι «έχουμε εξασφαλίσει ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα (“pilot project”) για την διασφάλιση της «πράσινης» μετάβασης, η οποία έχει πολύ μεγάλο κόστος και με σημαντικά κεφάλαια», ενώ τόνισε ότι απαιτείται μια διατομεακή συνεργασία μεταξύ του συνόλου των ενδιαφερόμενων φορέων (stake-holders) ώστε να επιτευχθεί αυτή η δύσκολη αλλά αναγκαία μετάβαση».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν λιμενικές υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσει η “πράσινη” μετάβαση στα πλοία να γίνει ταυτόχρονα με την “πράσινη” μετάβαση στις υποδομές.

Είπε επίσης ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πλοιοκτήτες της ποντοπόρου ναυτιλίας είναι πιο εύρωστοι και από μόνοι τους μπορούν να μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν πλοία σε διάφορες χώρες για να προλάβουν τις εξελίξεις», υπογραμμίζοντας ότι «όπου υπάρχει ένας κρίσιμο σταυροδρόμι πάντα δημιουργούνται τέτοιου είδους ευκαιρίες».

Κίνητρα για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

Ο κ. Στυλιανίδης έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε να δοθούν νέα κίνητρα για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, καθόσον «πρέπει να ξαναχτίσουμε την εικόνα και τη φήμη του ναυτικού επαγγέλματος ως πολύ σημαντικού», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, ο κ. Υπουργός τόνισε ότι παρατηρείται σημαντική μείωση, ενώ εξήρε το ρόλο και τη συνεισφορά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, προστατεύοντας παράλληλα τα εθνικά σύνορα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο