Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πρώτο βήμα από υποψηφίους εξώδικο στον πρόεδρο της Αρχής – Ετοιμάζουν και προσφυγή για ακύρωσή του

Κατατέθηκε από περίπου 130 υποψηφίους του μεγάλου διαγωνισμού το εξώδικο κατά του ΑΣΕΠ. Οι καταγγελίες για την αξιοπιστία της διαδικασίας

Στα δικαστήρια μεταφέρεται ο μεγάλος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, μετά την κατάθεση εξωδίκου προς τον πρόεδρο της Αρχής από περίπου 130 υποψηφίους σε αυτόν, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή για τα όσα συνέβησαν κατά τη διεξαγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη εξώδικο προς το γραφείο προέδρου του ΑΣΕΠ (αλλά και προς το γραφείο του Πρωθυπουργού) με το οποίο υποψήφιοι ζητούν την επανάληψη του διαγωνισμού της 4ης Μαρτίου (2Γ/2002).

Το εξώδικο αποστέλλουν, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, περισσότεροι από 130 υποψήφιοι του ΑΣΕΠ οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού διαπίστωσαν δυσλειτουργίες που κατά τη γνώμη τους θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Αφορμή στάθηκαν οι δυσλειτουργίες που καταγγέλθηκαν από μέρος των 77.000 υποψηφίων, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, ενώ στο facebook έχει δημιουργηθεί σχετική ομάδα, η οποία μέσα σε λίγες ημέρες έχει ξεπεράσει τα 1.500 μέλη, προκειμένου οι υποψήφιοι να συντονιστούν σχετικά με τη νομική οδό την οποία θα ακολουθήσουν.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι υπήρξαν πολλά προβλήματα πάνω στα οποία θα στηρίξουν την προσφυγή τους για την ακύρωση του Γραπτού Διαγωνισμού. Το βασικότερο από αυτά αφορούσε δεκαεπτά (17) ερωτήσεις multiple choice του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας», που έφτασαν με γραμμοσκιάσεις (μουτζούρες) σε περίπου 50-60 από 527 εξεταστικά κέντρα, δηλαδή σε άνω του 10% του συνόλου τους.

Γραπτές εξετάσεις, διαγωνισμός

Eurokinissi

ΑΣΕΠ: Δεν λειτούργησαν τα φωτοτυπικά

Τελικώς, το ΑΣΕΠ «για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή» στις συγκεκριμένες ερωτήσεις, προκαλώντας, ωστόσο, νέες διαμαρτυρίες για άνιση μεταχείριση τους από υποψηφίους που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με τα ερωτηματολόγια και απάντησαν σωστά. Από την πλευρά του ΑΣΕΠ τονίζεται ότι, δεδομένων των προβλημάτων που υπήρξαν, η συγκεκριμένη ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να μην αδικηθούν οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων εξεταστικών κέντρων.

Το πρόβλημα, όπως καταγγέλλεται, προήλθε από την ελαττωματική λειτουργία των φωτοτυπικών μηχανημάτων στα σχολεία, που λειτούργησαν ως εξεταστικά κέντρα για το διαγωνισμό.

Ως προς αυτό ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊώάννου, ήταν σαφής μιλώντας στην ΕΡΤ: «Ένα μήνα πριν το διαγωνισμό είχαμε ζητήσει μέσω του υπουργείου Παιδείας να γίνουν δοκιμές αν τα σχήματα τα συγκεκριμένα μπορούν να αναπαραχθούν. Η απάντηση ήταν θετική. Ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες προς το υπουργείο.

Οι “μουτζούρες” και η παράταση

Με απόφαση του ΑΣΕΠ δόθηκε λόγω των προβλημάτων παράταση μισής ώρας για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ωστόσο, και αυτή η επιλογή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων καθώς πολλοί εξεταζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει, ενώ σε κάποια εξεταστικά κέντρα δεν δόθηκε καθόλου η παράταση χρόνου, αν και είχαν προβληματικά εκτυπωμένα θέματα.

Όπως επίσης καταγγέλθηκε, το πρόβλημα με τα φωτοτυπικά οδήγησε και σε άλλες παρενέργειες στο διαγωνισμό, καθώς σύμφωνα με υποψηφίους, όχι μόνο δεν υπήρξε ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σημειώθηκε διαφορά έως και 2 ωρών και 20 λεπτών!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση – «ματ» του Λιμενικού μετά τη σύγκρουση πλοίων στη Χίο – Πώς εκτονώθηκε η κατάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου. Μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, που ήταν κενά φορτίου, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές

H οικογένεια Δράγνη και η «αυτοκρατορία» με τα yachts

H KYPIAPXIA THΣ GOLDEN YACHTS ΣTHN AΓOPA YΠEPΠO   ΛYTEΛΩN ΣKAΦΩN H ναυπηγική μονάδα στο Πέραμα και το περίφημο Project X. Tα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού Eπιλέγοντας ως μέσον για να κάνουν τις διακοπές τους υπερπολυτελείς θαλαμηγούς και mega yachts απολαμβάνουν τις ελληνικές θάλασσες και αφήνονται

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη αστυνομικός για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -2- πλαστά διαβατήρια, -2- κάρτες επιβίβασης και -3- κινητά τηλέφωνα Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη χθες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι διευκόλυνε την

Πάμπτωχη στα 97 της “έφυγε” η γυναίκα που ισχυριζόταν ότι είναι η μητέρα του Πούτιν

Η Βέρα Πούτινα επί δεκαετίες ισχυριζόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, και γεννήθηκε από «παράνομη» σχέση που η ίδια είχε συνάψει με παντρεμένο άνδρα. Επί δεκαετίες η ηλικιωμένη γυναίκα προσπαθούσε να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως είναι

Μετάβαση στο περιεχόμενο