Διαμαρτυρία της Ε.Α.Α.Λ.Σ. για το «σνομπάρισμα» της Μπέρμποκ στο Λιμενικό

Μια έκπληξη περίμενε πριν από λίγο τη Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στο κτίριο της Δραπετσώνας, όπου κατέφθασε για να συναντηθεί κατ’ απαίτησή της αποκλειστικά με το Frontex και με κανέναν άλλο από τους ενοίκους του κτιρίου.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε, στο διάδρομο που οδηγεί στα γραφεία του Frontex, η Γερμανίδα Υπουργός διασταυρώθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. Ι. Καραγεωργόπουλο, Αντιναύαρχο ΛΣ, Επίτιμο Κλαδάρχη Αστυνόμευσης & Ασφάλειας, τ. Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που απευθυνόμενος στη Γερμανίδα Αξιωματούχο φέρεται να της είπε στα Γερμανικά (ο Αντιπρόεδρος ΕΑΑΛΣ είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης):

“Geehrte Frau Baerbock,

Die Griechische Küstenwache sollten Sie vertrauen und nicht vermeiden.

Die Griechische Küstenwache achtet auf die Europäische Grenzen, um wir alle in Ruhe schlafen zu können.

Die Griechische Küstenwache braucht eure Unterstüzung, eure Achtung, und nicht eure Verachtung.”

Η ελληνική μετάφραση των παραπάνω έχει ως ακολούθως¨

«Αξιότιμη κυρία Μπέρμποκ,

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή θα έπρεπε να το εμπιστεύεστε κι όχι να το αποφεύγετε.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι αυτό που φυλάει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, ώστε όλοι εμείς να κοιμόμαστε ήσυχα.

Αυτό που χρειάζεται το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι η στήριξή σας, η προσοχή σας κι όχι η περιφρόνησή σας.»

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του Αντιπροέδρου ΕΑΑΛΣ ο Πρέσβυς της Γερμανίας που συνόδευε την Υπουργό ρώτησε για την ταυτότητά του, λέγοντας: “Wer sind Sie? Wer sind Sie?” (μτφ.: «Ποιος είστε; Ποιος είστε;».  Ο κ. Καραγεωργόπουλος, φέρεται ότι συστήθηκε με την τρεχόντως κατεχόμενη ιδιότητά του.

Μετά το περιστατικό η Υπουργός με την κουστωδία της συνέχισε τη διαδρομή της προς τα γραφεία της Frontex στον πύργο του κτιρίου της Δραπετσώνας.

Όπως μας πληροφορούν οι πηγές μας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΛΣ φέρεται να προέβη στην παρέμβαση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποφυγή της Γερμανίδας Υπουργού να συναντηθεί με την ηγεσία του Λιμενικού το Αρχηγείο του οποίου στεγάζεται στο κτίριο που επισκέφθηκε σήμερα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.

Μαθαίνουμε επίσης ότι την αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΛΣ στηρίζει σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου κι ότι εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τη δυσαρέσκεια των 5.000 μελών της Ένωσης.

 

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,