Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επίταξη υπηρεσιών γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο το ΦΕΚ για την επίταξη υπηρεσιών γιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υγείας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, «όπως προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ

Μαύρο ρεκόρ εξαμήνου καταγράφηκε στους θανάτους από κορονοϊό, το τελευταίο 24ωρο. Περισσότεροι από 17.000 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή, από την έναρξη της πανδημίας.O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 6.682 νέα κρούσματα, 561 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 87 νέοι θάνατοι.
Από τους 87 νεκρούς, το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα, ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. Στην πλειονότητά τους ήταν άτομα ανεμβολίαστα, ή είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση.
Από τους 561 διασωληνωμένους, οι 466 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 83,07%.

ΠΟΕΔΗΝ: «Δεκάδες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη»

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, Λία Χριστάρα, υπάρχουν καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στη συμπρωτεύουσα. Όπως είπε μιλώντας με ανθρώπους από το «Παπανικολάου», στο τέλος της εφημερίας του νοσοκομείου, της ανέφεραν ότι πλέον δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ γιατί υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Κοζάνη: Ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ

Για μία ακόμα φορά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης δοκιμάζεται από την πανδημία. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ στην περιοχή, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, μάλλον η Κοζάνη κατέχει μια πανελλήνια «μαύρη» πρωτιά κρουσμάτων ξεπερνώντας ακόμα και τη Λάρισα. Στα νοσοκομεία το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν οι ΜΕΘ που είναι όλα κατειλημμένα.

Στη Λάρισα μετά από καιρό στο Πανεπιστημιακό υπάρχει άδεια κλίνη, ανέφερε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη σημειώνοντας ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη στα νοσοκομεία. Τα κρούσματα μετά από πολύ καιρό είναι στα 280 έχοντας πέσει αρκετά καθώς υπήρχαν πάνω από 500 για μεγάλο διάστημα. Σύμφωνα με τον εντατικολόγο – καθηγητή παθολογίας Γιώργο Νταλέκο νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά με κορονοϊό κάτω των 15 ετών και η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Στην Πάτρα έγινε έκτακτη σύσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια πριν από δυο μέρες όπου αποφασίσθηκαν διάφορες δράσεις ενώ σήμερα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Ιατρικό Σύλλογο. Στην περιοχή υπάρχουν 1700 ενεργά κρούσματα.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Υπον/ρχος ΛΣ Νικόλαος Παπανικολόπουλος: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Μας «κόστισε ακριβά»

  Σε πρόσφατη (29-9-2022) ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της κατά το α’ εξάμηνο του 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 29,3% ανερχόμενος σε 93,1 εκατ. ευρώ, έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021.Υπογραμμίζεται δε,

Ακτοπλοΐα: Πόσοι «αγκάλιασαν» τη σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Άκρως ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα από την αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η οποία ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο στις 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επιβατικό οχηματαγωγό «Daleela» μετέφερε συνολικά 7.900 επιβάτες στις 44

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Πλήθος φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό του μέλημα την επαγγελματική ενδυνάμωση και αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών

Παρουσιάστηκε το νέο αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV»

Το νέο, πιο σύγχρονο, αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV» στην Ευρώπη, που μπορεί να ανακτά πετρέλαιο από οποιαδήποτε πιθανή ρύπανση προκληθεί σε ευρωπαϊκά ύδατα, με αντίστοιχη αποθηκευτική ικανότητα έως 4,5 τόνους, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Κερατσινίου η