Δωρεά ενός περιπολικού σκάφους και τεσσάρων αυτοκινήτων τύπου SUV στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου από το «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα»

Απόφαση αποδοχής της πρότασης δωρεάς από το κοινωφελές ίδρυμα «Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα» στη Λιμενική Αρχή Κορίνθου υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η δωρεά, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (#620.000,00 €#), θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμεναρχείου Κορίνθου και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητάς του, όπου υφίσταται έντονη ναυτιλιακή δραστηριότητα και αναπτύσσεται πλήθος παράκτιων και τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, η δωρεά περιλαμβάνει :

  • ένα (01) περιπολικό σκάφος με μήκος γάστρας (LHULL) από έντεκα (11) έως δεκατρία (13) μέτρα, με fender κλειστής κυψελίδας και έσω – έξω πετρελαιομηχανές (diesel) ναυτικού τύπου, το οποίο θα φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και θα έχει μεταφορική ικανότητα δώδεκα (12) ατόμων. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πενήντα (50) κόμβοι και η ακτίνα δράσης του τουλάχιστον 300 ναυτικά μίλια.
  • τέσσερα (04) αυτοκίνητα τύπου SUV με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4χ4), με κατάλληλο αστυνομικό (φωτεινή και ηχητική σήμανση) και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι η σχετική Σύμβαση Δωρεάς υπεγράφη, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος» κ. Μαρία – Ελένη Θεοδωρουλάκη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους δωρητές και συγχαίρει τέτοιου είδους ιδιωτικές πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στο πολυσχιδές έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ειδικότερα στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αλλά και στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ικανότητας ανταπόκρισης και της άσκησης ελέγχου – αστυνόμευσης του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο