ΕΑΑΛΣ Ενημέρωση: Κλιμάκιο Δ.Σ. στο ΜΤΝ και στο Ν.Ν.Α.

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της:

Δύο πολύ σημαντικές για τα μέλη μας επισκέψεις πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Δ.Σ. αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο Ι. Καραγεωργόπουλο, την Ταμία και Υπεύθυνη Τομέα Ισότητας Ε. Κοντάκου και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου.

Η πρώτη έγινε στην έδρα του ΜΤΝ στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ταμείου Αντιναύαρχο ε.α. Ι. Σαμαρά Π.Ν.

.com/img/a/

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΜΤΝ προέβη σε σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων του Ταμείου κατά τη φετινή χρονιά, που περιλάμβαναν: (α) την ολοκλήρωση του έργου ηλεκτρονικοποίησης των λειτουργιών του Ταμείου, (β) την επέκταση του δικαιώματος λήψης βοηθήματος θανάτου των €1500, σε όποιον αποδεδειγμένα επιμεληθεί και επωμιστεί τα έξοδα κηδείας θανόντος δικαιούχου, (γ) την αναγνώριση δικαιώματος σε εν ζωή μέλη χηρεύουσας οικογένειας για λήψη του μερίσματος του θανόντος, ανεξαρτήτως εάν αυτά λαμβάνουν ήδη έτερο μέρισμα από το ΜΤΝ ή το ΜΤΣ ή το ΜΤΠΥ ή ΝΑΤ, (δ) την επέκταση των ορίων κατά 1000 € σε κάθε κλίμακα δικαιούμενων δανείων ανά βαθμό και μισθολογική κατηγορία και 1500€ για λογούς υγείας καθώς και του χρονικού διαστήματος αποπληρωμής αυτών, (ε) την αύξηση του αποθεματικού του ταμείου, (στ) την επένδυση ποσού 2.000.000€ για αγορά ακίνητου και έγκριση σκοπιμότητας από κ. ΥΕΘΑ επένδυσης επιπλέον 8.000.000€ και, τέλος, (ζ) την  καταβολή εκτάκτου (μικτού, χωρίς κρατήσεις και φόρους) μερίσματος για το 2022, που θα πιστωθεί μέχρι τις 23/12/2022 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του.

Από πλευράς Ε.Α.Α.Λ.Σ. επισημάνθηκε η σπουδαιότητα επίτευξης των προαναφερθέντων στόχων για τους επωφελούμενους δικαιούχους του Ταμείου, ενώ υπό το φως της εντυπωσιακής ενίσχυσης της βιωσιμότητάς του, τονίσθηκε η ανάγκη εξασφάλισης δυνατότητας χορήγησης επιπλέον (δεύτερου) έκτακτου μερίσματος (π.χ. κατά τις εορτές του Πάσχα), γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τη φερεγγυότητα και εμπιστοσύνη των μετόχων και μερισματούχων έναντι του Μ.Τ.Ν.  Τέλος, στον Πρόεδρο ΔΣ/ΜΤΝ γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Διοίκησης Ε.Α.Α.Λ.Σ. να απευθύνει πρόσκληση στο Δ.Σ. ΜΤΝ να παραστεί στην τελετή κοπής της Βασιλόπιττας του Σωματείου, που προγραμματίστηκε να γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο αίθριο του ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου ΛΣ στη Δραπετσώνα.

%CE%9D%CE%9D%CE%91%201

Ακολούθως, το κλιμάκιο ΔΣ της ΕΑΑΛΣ μετέβη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), όπου είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Ιδρύματος Αρχιπλοίαρχο (ΥΙ) Λάμπρο Μπιλάλη ΠΝ, παρουσία του Αρχιάτρου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Υποναυάρχου (Ι) ΛΣ Γεωργίου Κωνσταντέλου.  Από το Διευθυντή ΝΝΑ επισημάνθηκε ότι η διάρκειας 6 μηνών ανακαίνιση στο ΤΠΕ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) ολοκληρώνεται στα τέλη 2022 και ότι η εκσυγχρονισμένη πτέρυγά του θα δύναται πλέον να εξυπηρετεί ασθενείς σε 33 υπερσύγχρονες κλίνες.  Ο επικεφαλής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος τόνισε με έμφαση ότι μετά τις τελεσθείσες ανακαινίσεις (με τη σημαντική βοήθεια μεγάλων δωρητών π.χ. του κ. Π. Λασκαρίδη), θα μπορούν οι εν ενεργεία και απόστρατοι δικαιούχοι να είναι βέβαιοι ότι το ΝΝΑ θα είναι 24 ώρες το 24ωρο στο πλευρό τους.

Επισήμανε, περαιτέρω, ορισμένα (δημοσιονομικής φύσεως) ζητήματα που απασχολούν το ΝΝΑ, η τακτοποίηση των οποίων θα βελτίωνε καταλυτικά την θέση του Ιδρύματος και τις υπηρεσίες του έναντι ιδίως των δικαιούχων που εξυπηρετεί.  Γνωστοποιήθηκε, περαιτέρω, ότι από το σύνολο των περίπου 1500 εργαζομένων του Ιδρύματος, ποσοστό 10% (120 διοικητικοί, 10 νοσηλευτές και 15 ιατροί) προέρχονται από το Λ.Σ.  Συναφώς, αναφέρθηκε ότι από το σύνολο των διακινούμενων δικαιούχων, ποσοστό 25% αφορά εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Λ.Σ.  Τέλος, ο Διευθυντής του ΝΝΑ ζήτησε τη στήριξη της ΕΑΑΛΣ και των μελών της, στην προσπάθεια κινητοποίησης δωρητών, ως επίσης στην κατεύθυνση επίλυσης των χρόνιων ζητημάτων που το απασχολούν.

%CE%9D%CE%9D%CE%91%202

Από πλευράς ΕΑΑΛΣ εκφράσθηκε ικανοποίηση για την υλοποίηση του αιτήματος της Διοίκησής μας για ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποστράτων Στελεχών στο Ν.Ν.Α., τονίζοντας ότι η υπόψη δομή θα πρέπει να συνδράμει τους απόστρατους δικαιούχους και κατά τις εφημερίες του Νοσοκομείου, ενώ δηλώθηκε η στήριξη της στη Διοίκηση του Ιδρύματος για την επίλυση των ζητημάτων, που αφορούν το Ν.Ν.Α., επ’ ωφελεία των μελών της.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνική Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης

Πηγή: iefimerida.grΕλληνική Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης – iefimerida.gr

Navtex για έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης εκδόθηκαν σήμερα από τον Υδρογραφικό Σταθμό Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο ερευνητικό πλοίο του κόσμου, το RAMFON HYPERION, ξεκίνησε σήμερα την τελική φάση των ερευνών στη νοτιοδυτική Κρήτη, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31

Κασσελάκης: Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι – Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε

Ο πρόεδρος τουτ ΣΥΡΙΖΑ συνόψισε τους τέσσερις κεντρικούς άξονες της προοδευτικής αντεπίθεσης Το γάντι στους αμφισβητίες του πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους

Τι αναφέρει η απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σήκωσε το γάντι και απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. «Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα

Δημοσκόπηση Mega: Διαφορά 21,6% η Νέα Δημοκρατία από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανεβαίνουν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση Μεγάλο προβάδισμα 21,6% έχει η Νέα Δημοκρατία, που συγκεντρώνει 36,5% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 14,9% ενόψει των Ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο