ΕΑΑΛΣ: Κλιμάκιο ΔΣ στο νέο Πρόεδρο ΔΣ/ΜΤΝ

Κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου και την Ταμία ΔΣ Ε. Κοντάκου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Πρόεδρο του ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) Αντιναύαρχο εα Βελισσάριο Παππά ΠΝ.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, επισημάνθηκαν οι ενέργειες της ΕΑΑΛΣ που συνετέλεσαν στην επίσπευση διορισμού του νέου ΔΣ/ΜΤΝ, ως και το αυξημένο ενδιαφέρον των μελών της Ένωσης για ταχεία έγκριση από ΥΕΘΑ της καταβολής εκτάκτων μερισμάτων ΜΤΝ στους μερισματούχους μέχρι τέλος τρέχοντος έτους. Υπογραμμίστηκε, τέλος, η κεφαλαιώδης προτεραιότητα που αποδίδει η Διοίκηση της ΕΑΑΛΣ στη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΜΤΝ, ως επίσης στη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων των ανά Κλάδο αρμόδιων Ταμείων στις κρατήσεις επί των εκάστοτε οικείων εξοπλιστικών προμηθειών.

Από πλευράς του, ο νέος Πρόεδρος ΔΣ/ΜΤΝ αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των δράσεων της ΕΑΑΛΣ, τις οποίες παρακολουθεί τακτικά. Ως προς τις κρατήσεις των εξοπλιστικών, ανέφερε ότι στο ΥΕΘΑ ήδη εξετάζεται η αναλογική κατανομή τους μεταξύ των Μετοχικών Ταμείων των Κλάδων ΕΔ, ενώ, συμφώνησε με την αναγκαιότητα διατήρησης της αυτοτέλειας των Μετοχικών Ταμείων, στόχος για τον οποίο θα εργαστεί με ζήλο για την επίτευξή του. Ανέφερε, επίσης, ότι με γνώμονα τη βιωσιμότητα των ΜΤ, στο ΥΕΘΑ εξετάζεται ενδεχόμενη αύξηση κρατήσεων στους μετόχους (ιδίως, στο πλαίσιο αναπροσαρμογών των μισθολογικών αποδοχών τους από 1/1/2024), ως επίσης ενδεχόμενη θέσπιση προαιρετικής κράτησης για καταβολή πρόσθετου ΒΟΕΑ ή/και πρόσθετου εφάπαξ.

Τέλος, αναφορικά με τα έκτακτα μερίσματα, γνωστοποίησε ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η ενυπόγραφη έγκρισή τους από τον κ. ΥΕΘΑ, ενώ, άμεσα, θα γίνει η καταβολή τους στους δικαιούχους (ίσως, με την καταβολή του τακτικού μερίσματος), ενώ ανέφερε ως ύψιστη προτεραιότητα της νέας Διοίκησης ΜΤΝ τη βέλτιστη αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, επ’ ωφελεία των μετοχομερισματούχων του.

Από πλευράς της, η ΕΑΑΛΣ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των Διοικήσεων του ΜΤΝ, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών της._

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαγοκέφαλοι, λεοντόψαρα και δεκάδες ξενικά είδη: Γιατί γεμίζουν οι ελληνικές θάλασσες με «εισβολείς»

Οι ελληνικές θάλασσες αλλάζουν με ρυθμούς που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούνταν απίθανοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη θαλάσσια διασύνδεση έχουν ανοίξει τον δρόμο για την εγκατάσταση δεκάδων ξενικών ειδών στις ελληνικές ακτές, μεταμορφώνοντας σταδιακά τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Το φαινόμενο αυτό

Stuttgarter Zeitung: «Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο;»

Η Stuttgarter Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ για την πολυετή νομική διαμάχη Ελλάδας–Τουρκίας για το προκλητικό τουρκικό τουριστικό σλόγκαν «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο). Το δημοσίευμα επισημαίνει: «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυθόρμητα το Αιγαίο με ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Μύκονος, η Πάρος ή η Σαντορίνη. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από την

Aνοικτά σύνορα εντός ΕΕ απαιτεί η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Γερμανία και οκτώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα εντός του Χώρου Σένγκεν. Σύμφωνα με την Επιτροπή, εκτός από τη Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία,