ΕΑΑΛΣ: Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ – Άλλη μια θετική ρύθμιση (άρθρο 80)

Γνωρίζεται ότι στο άρθρο 80 του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ, που θα βρίσκεται αναρτημένο για δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr μέχρι τις 29/12/2022, περιλαμβάνεται άλλη μια θετική ρύθμιση, πέραν όσων (άρθρα 28, 35 και 39) είχαν επισημανθεί με την ανακοίνωση της 16/12/2022.

 

Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση αυτή αφορά στην περίπτωση που από την οικογένεια συναδέλφων που υπηρετούν και οι δύο στο ΠΝ ή στο ΛΣ, ο ένας αποβιώσει, ο εν ζωή θα λαμβάνει μέρος του μερίσματος του αποβιώσαντος.

 

Ειδικότερα, στο άρθρο 80 στην παρ. (α), μεταξύ άλλων, προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 69 του π. δ. 21/31.10.1932 (Α΄ 387).  Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται επιτέλους το δικαίωμα εν ζωή μελών χηρεύουσας οικογένειας (που καταλείπει αποβιώσας μέτοχος/μερισματούχος του ΜΤΝ που έχει δικαιωθεί μερίσματος ή έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις λήψης μερίσματος κατά την στιγμή του θανάτου του), για λήψη από τα εν λόγω μέλη ποσοστού του μερίσματος του θανόντος ίσου με το ποσοστό της συντάξεως του, που τους κανονίζεται και τους καταβάλλεται, ανεξαρτήτως εάν αυτά τα μέλη της χηρεύουσας οικογένειας λαμβάνουν ήδη έτερο μέρισμα από το ΜΤΝ ή το ΜΤΣ ή το ΜΤΠΥ ή ΝΑΤ.

 

Ένα δικαίωμα που εδώ και πολλά χρόνια το απολαμβάνουν τα εν ζωή μέλη χηρευουσών οικογενειών αποβιωσάντων συνταξιούχων του δημοσίου, ενώ το στερούνταν εκείνες των μετόχων/μερισματούχων του ΜΤΝ.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο