Ευχές ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στα Στελέχη Λ.Σ. και το Πολιτικό Προσωπικό

 Στο τέλος μίας ιδιαιτέρως δύσκολης χρονιάς, θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν σας προσωπικά, για τη μεγάλη σας προσφορά το 2021, στην Πατρίδα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Βιώσαμε και βιώνουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας, στην καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής, την οικονομία, αλλά  – δυστυχώς –  πολύ περισσότερο στην υγεία και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Γνωρίζω καλά, ότι τη χρονιά που πέρασε, οι υποχρεώσεις σας αυξήθηκαν. Στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, στην τήρηση της νομιμότητας στη θάλασσα, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ασφάλεια σε θάλασσες και παραλίες, προστέθηκε ο έλεγχος της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας σε λιμάνια και πλοία. Χάρη σε σας, εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν το καλοκαίρι προς και από τα νησιά μας με ασφάλεια και αίσθημα βεβαιότητας για την προστασία της υγείας τους.

Η σταθερή ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, ο σχεδιασμός και ο έλεγχος από την  ηγεσία και η δική σας καθημερινή υπερπροσπάθεια, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες  για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα  του 2021 σε σχέση με την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας. Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε ποσοστό πάνω από 90%, εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν, επιτελέσατε το έργο σας με αποφασιστικότητα, σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, ψυχραιμία και έγνοια για τον συνάνθρωπο που βρέθηκε για οποιονδήποτε λόγο σε κίνδυνο.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την εξαιρετική προσπάθεια και το έργο που επιτελείται και στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο, εθνικό και διεθνές, προωθούμε και υποστηρίζουμε τις θέσεις μας στα πολλά και εξόχως κομβικά ζητήματα που απασχολούν την ναυτιλία και τα οποία θα χαράξουν το μέλλον της στα αμέσως επόμενα χρόνια. το κυριότερο, η Ελλάδα αποκτά αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα στο διεθνές ναυτιλιακό γίγνεσθαι, πράγμα το οποίο προ ημερών αποδείχθηκε περίτρανα με την εκλογή της Ελλάδας, για πρώτη φορά, στην πρώτη θέση της Α΄ Κατηγορίας του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας, αποτελούν σταθερό στόχο και προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ με συνεχείς παρεμβάσεις, δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που για χρόνια ταλαιπωρούσαν όλες και όλους σας.

Το 2021 όμως υπήρξε χρονιά ορόσημο και για πολύ σημαντικά πράγματα σε άλλους τομείς ευθύνης του Υπουργείου. Η νησιωτική πολιτική ως θεμελιώδες θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης της νησιωτικότητας και θεσμοθέτησης συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων υλοποίησής της, συνιστά μια πολιτική παρέμβαση πρωτοφανή για τα χρονικά της Χώρας και κοινωνικό καταπίστευμα για το νησιωτικό μέλος της Πατρίδας μας.

Παράλληλα, δυναμικές παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα είχαμε και στο λιμενικό τομέα. Τα ελληνικά λιμάνια, κυρίως τα μεγαλύτερα, βρίσκονται πλέον στο διεθνές επίκεντρο και ενδιαφέρον και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική τους αναβάθμιση και πρόοδο.

Το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό και βέβαιος ότι η πολύτιμη αυτή συνεισφορά τους θα εξακολουθήσει και το νέο έτος

Σας ευχαριστώ και πάλι για όλα όσα κάνετε για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Εύχομαι σε σας και τις οικογένειες σας καλά Χριστούγεννα  και το 2022 να φέρει υγεία, ευτυχία και κάθε τι που επιθυμείτε.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά