Την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, σχολιάζουν αρνητικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως» και τονίζει πως «είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό».

«Πρόκειται για πρόταση, που οδηγεί στο ‘να πέσει στα μαλακά’ ο συγκεκριμένος δράστης ‘ξεπλένοντας’, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι «αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σήψης της καπιταλιστικής κοινωνίας, του εχθρικού κράτους, που αφήνει απροστάτευτα τα θύματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ‘αθωώνει τους δράστες – τέρατα.  Φυσικά, όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να ενοχοποιείται η καταγγελία παρόμοιων κυκλωμάτων, τέτοιες προτάσεις δεν μπορούν να θεωρούνται έκπληξη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «επιβεβαιώνεται ότι πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία είναι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, που και τώρα θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων».

Νέα Αριστερά: Κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης

«Παρακολουθούμε κι εμείς όπως όλη η κοινωνία με μεγάλη προσοχή την δυσώδη υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στον Κολωνό. Μια υπόθεση με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι», σημειώνει η Νέα Αριστερά, με ανακοίνωσή της.

Τονίζει πως οι πολίτες απαιτούν το αυτονόητο: «Δικαιοσύνη και δικαίωση για ένα ανήλικο κορίτσι που βίωσε ένα ανείπωτο μαρτύριο διαρκείας. Μαρτύριο που συνεχίζει να βιώνει ψυχικά όλο αυτό τον καιρό».

Και αφού προσθέτει πως «αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υπογραμμίζει πως «δεν μπορούμε ωστόσο να μην σχολιάσουμε ότι η πρόταση της εισαγγελέα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της απόδοσης δικαιοσύνης», καθώς, όπως υποστηρίζει η Νέα Αριστερά, «τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό».

«Παρακολοθουμε με ανησυχία αλλά και με την προσδοκία η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της. Να τιμωρήσει τους πραγματικούς δράστες ανάλογα με την ενοχή και το βαρος του εγκλήματός τους, όπως επιτάσσει το κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ζητάμε επιτακτικά, την στήριξη και την προστασία της ανήλικης από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της», αναφέρει καταληκτικά.