Είσαι πατριώτης; Απόδειξη!

Τα πράγματα πάνε κάπως έτσι. Τρία σενάρια, τρία επίπεδα, τρεις όψεις. Πάντα σχετικά με COVID-19, κρούσματα, καθημερινό δελτίο πεσόντων, εμβολιασμούς, αρνητές, θεωρίες συνωμοσίας, φοβισμένους, ψεκασμένους. Καθώς και με όλες αυτές τις σκηνές απείρου κάλλους και πρωτοφανούς παραλογισμού που ούτε ο πιο ευφάνταστος εγκέφαλος θα μπορούσε ποτέ να επινοήσει ως νούμερο στο «Δελφινάριο»

Πρώτο και ακραίο το σενάριο που όσοι το διακινούν περίπου είναι σαν να λένε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση -η όποια κυβέρνηση- ηδονίζονται με τον καλπασμό του ιού, την καταβρίσκουν με την αυξητική πορεία των νεκρών και ανοίγουν σαμπάνιες απολαμβάνοντας τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Με απλά λόγια, οι κυβερνώντες επιθυμούν πολιτικά να αυτοχειριαστούν, να χάσουν τις εκλογές και οι ψηφοφόροι να τους πάρουν με κλούβια αυγά και σάπια ζαρζαβατικά. Τουτέστιν, όλοι πάσχουν από αφόρητο σαδομαζοχισμό!
Δεύτερο και κάπως πιο ήπιο, αλλά και πιο ύπουλο, το σενάριο που διακινείται από την αντιπολίτευση. Κυρίως από τους ταχαριστερούς του Αλέξη Τσίπρα. Τα επιχειρήματα γνωστά. Και τα περισσότερα σωστά. Οπως η απουσία Πρωτοβάθμιας Υγείας. Οπως ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οπως τα σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ. Οπως η ασυλία της Εκκλησίας. Οπως η ίδια ασυλία στα Σώματα Ασφαλείας. Και πάει λέγοντας.

Επομένως, τι πρέπει να γίνει; Να περιμένουμε, πρώτα, να διορθωθούν όλα αυτά; Να περιμένουμε ώστε διά μαγείας, στο πιτς φιτίλι, οι ελληνικές υποδομές να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Δανίας και Γερμανίας; Πρώτα, δηλαδή, ο εκσυγχρονισμός και μετά ο εμβολιασμός;

Η πανδημία παράνοιας έχει ταπεινώσει κάθε ίχνος αντιπολιτευτικής λογικής. Για να εξυπηρετήσω τα στενά κομματικά και παραταξιακά μου συμφέροντα, για να εξασφαλίσω ψηφουλάκια, γαία πυρί μιχθήτω!

Τρίτο και τελευταίο σενάριο. Το επικρατέστερο. Της κοινής λογικής. Του common sense. Του Α-Βου-Γου. Της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε και να το ξαναλέμε. Αμάν πια! Δηλαδή η επιλογή του εμβολιασμού. Δηλαδή εκείνη η λύση που ούτε σε οχυρώνει, ούτε σε προστατεύει εντελώς, αλλά μέχρι στιγμής ενδείκνυται ως η μοναδική, επικρατέστερη επιλογή.

Ετσι, και λιγότερες πιθανότητες να νοσήσεις βαριά. Και απειροελάχιστες να καταλήξεις «βαθιά». Και με ελευθερίες κινήσεων στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Ολα αυτά έχουν σχέση με σένα, είναι δηλαδή ωφελήματα και πλεονεκτήματα προσωπικά, ατομικά. Πάμε τώρα στα γενικά, στα συλλογικά, στα οικονομικά και τα υγειονομικά. Ολα αυτά που εν συντομία εγώ τα χαρακτηρίζω «πατριωτικά».

Πατριωτισμός, στις σημερινές συνθήκες, η ανακούφιση του συστήματος υγείας. Θα μου πεις ότι είναι προβληματικό, ελλειμματικό και ξεπερασμένο. Θα συμφωνήσω. Ομως, να το χειροτερεύσουμε; Να το καταστρέψουμε; Να εκδικηθούμε; Ελεος!

Πατριωτισμός, στις σημερινές συνθήκες, ο περιορισμός της μεταδοτικότητας του ιού. Στοιχειώδης αλληλεγγύη προς τον διπλανό μας. Στοιχειώδης προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στοιχειώδες ίχνος ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας. Οπως στον πόλεμο. Προστατεύω τον διπλανό μου και εκείνος εμένα. Οσο λιγότεροι φαντάροι καταλήξουν στα θυμαράκια, τόσο περισσότερες πιθανότητες η πατρίδα μου και οι συμπολίτες μου να κατατροπώσουν τον κοινό εχθρό και να κερδίσουμε τον πόλεμο. Ελεος!

Πατριωτισμός, στις σημερινές συνθήκες, η οικονομική προστασία των Ταμείων, του δημόσιου κορβανά και της γενικότερης οικονομίας της χώρας. Περισσότεροι εμβολιασμένοι, περισσότεροι «πελάτες», περισσότερες εισπράξεις. Στοιχειώδες. Περισσότεροι εμβολιασμένοι, λιγότερες φαρμακευτικές και ιατρικές δαπάνες, λιγότερες εισαγωγές, καλύτερο ισοζύγιο πληρωμών. Ελεος!

Και το καλύτερο: περισσότεροι εμβολιασμένοι, πιο ψηλό το τείχος προστασίας. Λιγότερος τρόμος, μικρότερη καχυποψία, περισσότερα χαμόγελα. Και για να τελειώνω. Σε αυτές τις συνθήκες. Με αυτούς τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς εξάπλωσης του εχθρού, ένα πράγμα θα περίμενα. Το απλό, το πατριωτικό και το ενωτικό:

Ολοι οι αρχηγοί κομμάτων, πλην φυσικά Κυριάκου Βελόπουλου, σε τηλεοπτικό σποτ που θα μεταδίδεται διαρκώς απ’ όλα τα κανάλια να λένε μ’ ένα στόμα και μια φωνή: «Εμβολιαστείτε εδώ και τώρα, χωρίς αστερίσκους και χωρίς επιφυλάξεις. Τώρα!».

Είσαι αληθινός πατριώτης; Απόδειξη!

 

Δημήτρης Δανίκας

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και