Εκλογές Ε.Α.Α.Λ.Σ. : Δημήτρης Σαϊτάκης, “Το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά, δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα από την επομένη,να γίνουν όλα αλλιώς!”

Σεβαστοί Συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζετε ότι το ερχόμενο Σάββατο 16/4/2022 διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των 11 μελών του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. περιόδου 2022-2025.
Θα έχετε, επίσης, πληροφορηθεί ότι για πρώτη φορά στα 34 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου, το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει για το Δ.Σ. συνολικά 32 υποψήφιους/ες (νέους και παλιούς), τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσε τους 15.
Το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον για συμμετοχή στα κοινά, δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα να γίνουν από την επομένη, όλα αλλιώς!
Η εντολή των μελών προ τετραετίας για αλλαγή πορείας μπορεί να άλλαξε κάπως τα πράγματα προς το θετικότερο, αλλά δεν ήταν αρκετό.
Είχαμε να αντιπαλέψουμε με αναχρονιστικές αντιλήψεις και εμπεδωμένες πρακτικές παλιάς κοπής. Στα παραπάνω ήρθε και να προστεθεί και η πανδημία(δύο ολόκληρα χρόνια) και οι δυσκολίες λειτουργίας των οργάνων της ένωσης λόγω αρνητισμού στη χρήση της τεχνολογίας(τηλεσυνεδριάσεις κ.λ.π.).
Κάποιοι εξ ημών, της νεότερης γενιάς αφυπηρετησάντων (Σταύρος Βοϊδονικόλας – Θανάσης Αποστολόπουλος), προσπαθήσαμε γνήσια για αυτή την αλλαγή, αλλά όπως όλοι γνωρίζετε οι αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά.
Πάρα ταύτα και αυτά που έγιναν(σε κάθε περίπτωση είναι πολύ περισσότερα – αναλογικά – από συστάσεως ΕΑΑΛΣ) έγιναν ύστερα από προσωπικές πρωτοβουλίες ενός εκάστου και όχι από συλλογικές αποφάσεις όπως θα έπρεπε.
Σήμερα εμπειρότεροι και ευρισκόμενοι σε κοινή πορεία με άλλους συμμετέχοντες του κοινού ψηφοδελτίου συναδέλφους, έχοντας συν αντίληψη επί θεμάτων που πρέπει να αλλάξουν, εάν μας εμπιστευθείτε, θεωρώ ότι θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Θέλω λοιπόν να γνωρίζετε γιατί σήμερα ζητώ την ψήφο σας.
Πρώτα απ’ όλα έχω ακλόνητη πίστη στους σκοπούς της Ε.Α.Α.Λ.Σ. τους οποίους δεσμεύομαι να υπηρετήσω προς όφελος του συνόλου των μελών της. Σκοποί που για να υπηρετηθούν πρέπει, πρώτα, να γίνουν τα αυτονόητα.
Να εξασφαλισθεί η καθολικότητα της συμμετοχής των μελών μας ανά την επικράτεια (με επιστολική ή/και ηλεκτρονική ψήφο). Από ιδρύσεώς της, η Ε.Α.Α.Λ.Σ. παραμένει εσωστρεφής και Πειραιο-κεντρική.
Να εκσυγχρονισθεί ψηφιακά η λειτουργία της ώστε η φωνή της Ε.Α.Α.Λ.Σ. να φτάνει διαδικτυακά και σε πραγματικό χρόνο σε κάθε μέλος της απ’ άκρου εις άκρον στην Ελλάδα κι όπου αλλού βρίσκονται αυτά.
Να εξασφαλισθεί η ισόρροπη και καθολική άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της, ιδίως αυτών του “εκλέγειν” και του “εκλέγεσθαι”. Είναι παράδοξο, με επιστολή/αίτηση να κατεβαίνουν υποψήφιοι για το Δ.Σ. μέλη της Ε.Α.Α.Λ.Σ. εκτός κέντρου και για να ψηφίσουν τον εαυτό τους να πρέπει να ταξιδέψουν στον Πειραιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Να εξασφαλισθεί η ανταποδοτικότητα της Ε.Α.Α.Λ.Σ. προς τους συνδρομητές-μέλη της.
Αυτή δεν μπορεί να εκδηλώνεται με τη διοργάνωση εκδρομών και την έκδοση ενός περιοδικού (δυστυχώς, ακόμη σε έντυπη μορφή – αντί ηλεκτρονική, τη στιγμή που όλοι οι φορείς πασχίζουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα).
Υπάρχουν τρόποι ώστε η κοινωνική ευθύνη της Ε.Α.Α.Λ.Σ. μπορεί να εκφρασθεί ουσιαστικά, τόσο προς τα μέλη της όσο και προς το λίκνο της προέλευσής μας, την κοινότητα των εν ενεργεία συναδέλφων μας.
Υπάρχουν τρόποι ώστε η γενναιόδωρη συνδρομή των χιλιάδων μελών μας, να πιάσει τόπο και να κάνει αίσθηση (θέσπιση κινήτρων για μαθητικές/σπουδαστικές διακρίσεις τέκνων μελών, διαπραγμάτευση εκπτώσεων υπέρ των μελών σε καταστήματα λιανικής πώλησης, εξασφάλιση ευνοϊκών προϋποθέσεων παραθερισμού μελών σε τουριστικά καταλύματα, ενίσχυση συλλογικών προσπαθειών αθλητικών ομάδων, θρησκευτικής και μουσικής υπηρεσίας ΛΣ, δημιουργία Τράπεζας Αίματος κλπ. κλπ.).
Νομική υποστήριξη και παροχή υπηρεσιών ψηφιακής υποστήριξης πρέπει να υφίστανται σε μόνιμη βάση για να καταστήσουν τη φωνή και το έργο της Ε.Α.Α.Λ.Σ. περισσότερο αναγνωρίσιμο και ουσιαστικό, ιδίως προς τα μέλη της. Συστηματική (κι όχι αποσπασματική) συνεργασία με ομόλογες Ενώσεις αποστράτων θα καταστήσουν την Ένωσή μας πιο δυναμική στις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων των μελών της, τόσο συλλογικά όσο και ομαδικά.
Η φωνή των μελών μας, ιδίως εκείνων που βρίσκονται εκτός κέντρου, πρέπει να ακουστεί δυνατή κι ενιαία.
Τα μέλη μας πρέπει να πάψουν να αισθάνονται την Ε.Α.Α.Λ.Σ. ως μια ακόμη κράτηση στις πενιχρές αποδοχές τους.
Όλα τα μέλη της πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν, ώστε να αισθάνονται ισότιμα έναντι των ομολόγων αποστράτων από τις λοιπές Ε.Δ. & Σ.Α.
Οι ταμιακές δυνατότητες της Ε.Α.Α.Λ.Σ. πρέπει να πιάσουν τόπο και η συνδρομή των μελών της πρέπει να έχει αντίκρισμα για το καθένα μέλος της, ξεχωριστά κι αδιακρίτως γεωγραφικής τοποθεσίας τους.
Ήρθε η ώρα να φέρουμε την ένωση κοντά στα μέλη της, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες, να ακούσουμε τις προτάσεις τους, να καταστήσουμε την Ε.Α.Α.Λ.Σ. ισότιμη με τις αντίστοιχες ομόλογες και να συμπράξουμε μαζί τους δυναμικά για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της.
Η Ε.Α.Α.Λ.Σ. χρειάζεται εξωστρέφεια, χρειάζεται νέα πνοή, χρειάζεται να εκσυγχρονισθεί.
Γι αυτό είναι απαραίτητο τα μέλη της να προσέλθουν αθρόα στις εκλογές της 16 Απριλίου 2022 στη Σχολή Λ/Φ και να εμπιστευτούν τις νέες υποψηφιότητες.
Γι αυτό, Σεβαστοί Συνάδελφοι, ζητώ την ψήφο σας, γιατί είναι απαραίτητο η Ε.Α.Α.Λ.Σ. να εκσυγχρονισθεί και η φωνή της να εκφράζει περιεκτικά και επίκαιρα τις σημερινές και μελλοντικές αγωνίες και αναζητήσεις των μελών της.
Δημήτρης Α.Σαϊτάκης
Πλοίαρχος Λ.Σ (ε.α)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι θα ζητήσει για το μεταναστευτικό

H στήριξη στην Ουκρανία και στην ευρωπαϊκή της προοπτική ενόψει της επετείου ενός έτους από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (24.2.2022), η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, καθώς οδεύει προς την κλιματική ουδετερότητα και ενώ οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την πληθωριστική –

Κωνσταντακόπουλος: Χρονιά ρεκόρ το 2022 για την Costamare – Καθαρά κέρδη $523 εκατ.

Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της μέχρι την… επόμενη ήταν το 2022 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Costamare συμφερόντων του Κωστή Κωνσταντακόπουλου. Με ένα στόλο 117 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 45 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, η εταιρεία δημιούργησε καθαρά κέρδη άνω των 523 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο τέλος

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει το ακριβότερο πλοίο του ελληνόκτητου στόλου – Κοστίζει $286,1 εκατ.

Η έρευνα της ValueVessels για την ελληνόκτητη ναυτιλία περιέχει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. Ο ελληνικός στόλος κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Αυτό ισχύει τόσο για τον αριθμό των πλοίων όσο και για τη συνολική αξία, που περιλαμβάνει 4.709 πλοία ενεργά και υπό παραγγελία και συνολική αξία 152,69 δισ.

Το δώρο του Ωνάση στον «γάμο του αιώνα» ταξιδεύει στα νησιά Γκαλάπαγκος

Ήταν το μεγαλειώδες γαμήλιο δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς τον πρίγκιπα Rainier και την Grace Kelly, που παντρεύτηκαν στις 18 Απριλίου του 1956 στο Μονακό – ένα γεγονός που χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», με λίστα καλεσμένων που περιλάμβανε από