Εκπαίδευση και άσκηση αντιρρύπανσης στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Για τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου
Εκπαίδευση και άσκηση αντιρρύπανσης στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 εκπαίδευση της ομάδας αντιρρύπανσης του Δ.Λ.Τ..Ρ., από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της εταιρείας «ΜΕΤΟΠΗ-Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος», με σκοπό τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των εργαζομένων στη λιμενική εγκατάσταση, αλλά και των χρηστών αυτής.

     Το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης περιέλαβε κατάρτιση στις κάτωθι ενότητες:

  1. Συμπεριφορά και ιδιότητες του πετρελαίου όταν αυτό έρθει σε επαφή με τη θάλασσα.
  2. Πιθανές αιτίες εκδήλωσης ρύπανσης από πετρελαιοειδή, εντός ή εγγύς λιμενικής εγκατάστασης ευθύνης του Δ.Λ.Τ.Ρ.
  3. Τρόποι χρήσης των πλωτών φραγμάτων, με έμφαση στη σωστή αγκυροβόλησή τους.
  4. Τρόποι χρήσης όλων των διατιθέμενων απορροφητικών και προσκολλητικών υλικών, καθώς και διαδικασία επιλογής των καταλληλότερων εξ’ αυτών, ανάλογα με το περιστατικό ρύπανσης.
  5. Προβολή οπτικοακουστικού υλικού εκτέλεσης άσκησης Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, σε άλλη λιμενική εγκατάσταση της χώρας.

Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης αφορούσε στην εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τον εξοπλισμό αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης που διαθέτει το Δ.Λ.Τ.Ρ. και ακολούθως διεξήχθη άσκηση αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, με τη χρήση του εξοπλισμού αυτού.

Το Δ.Λ.Τ.Ρ. αποδεικνύει ότι οι πρακτικές ενημέρωσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των απειλών που αυτό δέχεται, επιβάλλεται να είναι συχνές και ολοκληρωμένες, αντίστοιχες του σεμιναρίου που έλαβε χώρα στο λιμάνι Ρεθύμνου σήμερα.

Εκτός από τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου και τους υπεύθυνους ασφαλείας του λιμανιού, την άσκηση παρακολούθησε ο πρόεδρος του φορέα Βασίλης Θεοδωράκης αλλά και τα στελέχη του λιμεναρχείου με επικεφαλής τον υπολιμενάρχη Κυριάκο Παττακό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ: Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά Αυγούστου 2024

Η κυριότερη παροχή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Ναυτικού (ΜΤΝ/ΕΚΟΕΜΝ) είναι το Μέρισμα, δηλαδή το μηνιαίο χρηματικό ποσό που καταβάλλεται στους μερισματούχους του. Αυτό το μέρισμα πληρώνεται προκαταβολικά σε μηνιαία βάση και, συνήθως, την τελευταία

Επιχείρηση Νίκη – Όταν η ιστορία γράφτηκε από τους λίγους (*)

Στις 15 Ιουλίου του 1974, η στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη αποφασίζει να καταλύσει τη δημοκρατία του ανεξάρτητου μέχρι τότε κυπριακού κράτους και να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄. Δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου σε

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024. Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης

Έβρος: Έλληνας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων από την τουρκική πλευρά

Επεισόδιο με τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα στο Σουφλί του Έβρου σημειώθηκε στις 18.20 το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Ειδικότερα, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή -στη θέση Αμπέλια όπου δεν υπάρχει φράχτης- και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών

Μετάβαση στο περιεχόμενο