Ελλάδα- Κίνα έρχονται πιο κοντά μέσα από μια νέα ιστοσελίδα στα ελληνικά

(α-δ) Ο κ. Τσεν Γκανγκ, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών του Xinhua,ο κ. Τιεν Φαν, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του Xinhua που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού, υπουργείο Πολιτισμού, ο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Σιάο Τζουντσένγκ, ο κ. Μάρκος Κάντζιος του Maritimes.gr, ο κ. ο Λάι Μπο, πολιτικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η κα Λι Γινγκ Εμπορική Ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ο κ. Λίο Τσου Χαοτιάν, ιδρυτής της Aegean Times International Media

Ένα νέο καράβι σάλπαρε την Παρασκευή 28 Ιουνίου για να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Η ιστοσελίδα Sino Hellenic Information Post (www.agtship.com) εγκαινιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα παρουσία του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και πολλών εκπροσώπων της ελληνικής πολιτικής σκηνής, του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού.

(α-δ) ο κ. Σιάο Τζουντσένγκ, πρέσβης Κίνας στην Ελλάδα και ο κ. Τιεν Φαν, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του Xinhua

Η νέα πλατφόρμα που αποσκοπεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δυο χωρών και πολιτισμών και στην προώθηση της περαιτέρω διμερούς συνεργασίας από τη ναυτιλία, το εμπόριο και την οικονομία μέχρι τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και την επιστήμη, προσφέρει αξιόπιστη και σε βάθος ενημέρωση στα ελληνικά και κινεζικά.

Γεννήθηκε υπό την ομπρέλα του κινεζικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua που έχει παρουσία σε περίπου 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, και το όνομά της δεν επιλέχθηκε τυχαία.

Τα αρχικά των λέξεων Sino Hellenic Information Post σχηματίζουν τη λέξη ship, πλοίο για να παραπέμπουν στη θάλασσα, έναν στενό συνδετικό κρίκο μεταξύ Κίνας και Ελλάδας επί δεκαετίες.

ο κ. Λίο Τσου Χαοτιάν

«Αδημονούμε να διασχίσουμε θάλασσες και ωκεανούς να φέρουμε τους δυο λαούς πιο κοντά», δήλωσε ο «καπετάνιος» Λίο Τσου Χαοτιάν, ιδρυτής της Aegean Times International Media που θα διευθύνει το εγχείρημα και παρουσίασε την ιστοσελίδα.

Ο κ. Λάι Μπο,

«Πιστεύω πως η νέα πλατφόρμα θα παρέχει πληρέστερη ποιοτική ενημέρωση στους Έλληνες αναγνώστες και θα βοηθήσει να κατανοήσουν την ελληνοκινεζική συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος’ και τις προοπτικές εμβάθυνσής της στην οικονομία και το εμπόριο», είπε ο Λάι Μπο, πολιτικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, απευθύνοντας χαιρετισμό.

ο κ. Τιεν Φαν

Ο Τιεν Φαν, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του Xinhua που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ως δημοσιογράφος είχε καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επέστρεψε για να ευχηθεί «Καλές Θάλασσες» στο νέο καράβι.

«Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αποδίδει μεγάλη σημασία στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με όλους σας. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να κτίσουμε περισσότερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο κ. Τσεν Γκανγκ

Το Xinhua συνεργάζεται επί χρόνια με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Τσεν Γκανγκ, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών του Xinhua υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Μάρκο Κάντζιο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Maritimes.gr, μιας ελληνικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας που επικεντρώνεται στη ναυτιλία.

Ο κ. Μάρκος Κάντζιος

Xinhua και Maritimes.gr συνεργάζονται ήδη επί μια δεκαετία. Με τη νέα συμφωνία αποσκοπούν να προσφέρουν πιο σφαιρική ενημέρωση για όσα θαυμαστά Έλληνες και Κινέζοι που κατέχουν ηγετικούς ρόλους στη ναυτιλία και ναυπηγήσεις παγκοσμίως, κάνουν στη θάλασσα και να υποστηρίξουν την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ περισσότερων ελληνικών και κινεζικών εταιρειών στον τομέα της ναυτιλίας.

Ο Τσεν Γκανγκ, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών του Xinhua και ο Μάρκος Κάντζιος υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας

«Με τη νέα συμφωνία ελπίζω πως θα βοηθήσουμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πολυετής αμοιβαία θετική σχέση Ελλάδος και Κίνας. Και να μην ξεχνάμε ότι όπως οι Έλληνες πλοιοκτήτες στήριξαν  την Κίνα σε δύσκολες εποχές, έτσι και η φίλη Κίνα έμπρακτα στήριξε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Κάντζιος.

Τσεν Γκανγκ και Μάρκος Κάντζιος

«Αγαπώ την Ελλάδα και την Κίνα με όλη μου την καρδιά. Αυτές οι δύο μεγάλες χώρες με κάνουν πολύ περήφανη», είπε η Λυδία Λιάνγκ Μανιού, αρχισυντάκτρια του Sino Hellenic Information Post, κλείνοντας την εκδήλωση.

Η κα Λυδία Λιάνγκ Μανιού

Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα πάνω από δυο δεκαετίες, παντρεμένη με Έλληνα απέκτησε ένα γιο. «Το Sino-Hellenic Information Post θα επικεντρωθεί στις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να κατανοήσουμε τις πραγματικές φωνές και τις ανάγκες των ανθρώπων από τις δυο χώρες», είπε για το νέο της «παιδί».

 

Παρουσίαση του Xinhua

 

(α-δ) Ο κ. Τιεν Φαν, ο κ. Μάρκος Κάντζιος και ο κ. Τσεν Γκανγκ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος υπουργός Ναυτιλίας στη Βρετανία

Ο Μάικ Κέιν (φωτογραφία) διορίστηκε υπουργός Ναυτιλίας από τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών της Βρετανίας μετά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές την περασμένη εβδομάδα. Ο Κέιν έχει εκπροσωπήσει την κυρίως εργατική τάξη στην εκλογική περιφέρεια των Wythenshawe και Sale

Στην πατρίδα του Οδυσσέα, δεν τον θέλουν… (*)

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι είστε ένας άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ασχολείται με την εμπορική ναυτιλία, η οποία είναι τοις πάσι γνωστό- αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη δύναμη στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών. Γνωστό είναι επίσης ότι διά της ναυτιλίας, με

Νέες προδιαγραφές ρυμούλκησης για την ασφαλή διαχείριση υπηρεσιών στα λιμάνια

Με στόχο η διαχείριση των ναυτικών συμβάντων στο Αιγαίο αλλά και η ρυμούλκηση μεγάλων πλοίων στα λιμάνια να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε νέα “πίστωση” χρόνου στα ρυμουλκά πλοία να συμμορφωθούν πλήρως με τις νέες προδιαγραφές του προεδρικού

Τα μαθήματα από τη δράση των φρεγατών κατά των UAV στην Ερυθρά

Χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων απειλών εξάγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι σήμερα τα ελληνικά πλοία έχουν καταρρίψει τρία UAV των Χούθι, ένα εκ των οποίων με τη

Μετάβαση στο περιεχόμενο