Ενημερωτικές επισκέψεις Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε Ζάκυνθο, Κατάκολο και Κυλλήνη

Σύμφωνα με την ομοσπονδία οι ενημερωτικές επισκέψεις, που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., αποσκοπούν αφενός στην ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και αφετέρου να καταγραφούν προβλήματα και να εργαστούμε για την επίλυσή τους.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επισκέψεων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε Λιμενικές Αρχές και μετά από πρόσκληση της ΕΠΛΣ/ΚΙΖΗ, στις 20-21/4/23 κλιμάκιο της Ομοσπονδίας μας, βρέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Ζακύνθου, Κατάκολου και Κυλλήνης.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις, που πραγματοποιεί η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., αποσκοπούν αφενός στην ενημέρωση των συναδέλφων για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και αφετέρου να καταγραφούν προβλήματα και να εργαστούμε για την επίλυσή τους.

Λιμεναρχείο Ζακύνθου | Πέμπτη 20/4/23

Το νησί της Ζακύνθου συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Κυλλήνη, την Κεφαλονιά και την Ιταλία, προσεγγίζεται από δεκάδες κρουαζιερόπλοια, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής και ενοικιαζόμενων σκαφών ενώ Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής καταπλέουν με χιλιάδες επισκέπτες.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη σοβαρή υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου υποχρεώνει τους συναδέλφους μας σε υπερεργασία για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και αυτό είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ομοσπονδία μας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφέρουμε στη φυσική μας ηγεσία το ζήτημα, με σκοπό την άμεση επίλυσή του με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπλέον θεωρούμε ότι ο ανεφοδιασμός καυσίμων θα πρέπει να γίνεται εντός του νησιού και όχι από την Ανδραβίδα Ηλείας έτσι ώστε να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος αλλά και να αποφεύγεται η άσκοπη καταπόνηση του προσωπικού και των μέσων.

Τέλος, η Λιμενική Αρχή Αγ. Νικολάου Βολιμών θα πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον στελέχη, τα οποία να διαθέτουν και την απαιτούμενη εμπειρία.

Λιμεναρχείο Κατακόλου |Παρασκευή 21/4/23

Tο λιμάνι του Κατάκολου συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών κρουαζιέρας της χώρας. Η Λιμενική Αρχή έχει μεγάλη περιοχή δικαιοδοσίας ακτογραμμής στην οποία υπάρχει μεγάλη αλιευτική και τουριστική δραστηριότητα. Για να είναι αντίστοιχη και η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών είναι απαραίτητη η ενίσχυση της στελέχωσης του Λιμεναρχείου.

Κτιριακό πρόβλημα: Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο, που στεγάζεται το Λιμεναρχείο, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ικανοποιητική και εναρμονισμένη με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Εδώ και χρόνια δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η επικινδυνότητα του κτιρίου είναι τέτοια, που να το καθιστά κατεδαφιστέο ή με παρεμβάσεις επισκευαστικού χαρακτήρα δύναται να διασφαλιστεί η καταλληλότητά του.

Τις επόμενες μέρες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα θέσει το πρόβλημα στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο μεταφέροντάς του την επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις ενέργειες εκείνες έτσι ώστε να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες και να είναι δυνατή η ανέγερση νέου λιμενικού καταστήματος εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (Χ.Ζ.Λ.) Κατάκολου.

Κατά την επίσκεψή μας θέσαμε το ζήτημα στον Βουλευτή Ηλείας (ΝΔ) κ. Νικολακόπουλο Ανδρέα ενώ επικοινωνήσαμε με τον επίσης Βουλευτή Ηλείας (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Καλαματιανό Διονύσιο, ζητώντας τους να ενεργήσουν προς επίλυση του ζητήματος.

Λιμεναρχείο Κυλλήνης |Παρασκευή 21/4/23

Το λιμάνι της Κυλλήνης αποτελεί τη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή πύλη του Ιονίου καθώς από εκεί διακινούνται περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες ετησίως ενώ αναμένεται η  λειτουργία υδατοδρομίου, το οποίο θα επιτρέπει την ταχύτερη σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου. Η Λιμενική Αρχή έχει μεγάλη περιοχή δικαιοδοσίας ακτογραμμής στην οποία υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα αλιευτική και τουριστική ενώ με την κατάργηση  του Λ/Σ Παλουκιου Αμαλιάδας η περιοχή αρμοδιότητας πέρασε στο Λ/Χ Κυλλήνης. Τα παραπάνω απαιτούν την ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και να εξεταστεί η εκ νέου σύσταση του σταθμού Λ/Σ Παλουκιου Αμαλιάδας.

 

Ευχαριστούμε τους Λιμενάρχες Κατάκολου Πλωτάρχη ΛΣ Χαραλάμπους Κωνσταντίνο, Κυλλήνης Αντιπλοίαρχο ΛΣ Φουσέκη Ιωάννη, τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ζακύνθου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Τζούρτζο Ευάγγελο, τον νέο Λιμενάρχη Ζακύνθου Υποπλοίαρχο ΛΣ Δώνο Μηνά, τον Πρόεδρο Κορίζη Ιωάννη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΛΣ/ΚΙΖΗ για την άψογη φιλοξενία και κυρίως όλους τους συναδέλφους για τη θερμή υποδοχή και την ανταπόκρισή τους.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο