Ένοπλη ληστεία σε Δ/Ξ ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Σε Τουρκικής σημαίας δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου επιβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής (17/5) κακοποιοί και διέπραξαν ένοπλη ληστεία νοτιοανατολικά της Nova Sintra, στο Πράσινο Ακρωτήριο, κλιμακώνοντας τη βία που ασκείται σε ναυτικούς στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων ασφάλειας Ambrey, στο Δ/Ξ επιβιβάστηκαν 10 ύποπτοι οπλισμένοι με τυφέκια AK-47s. Οι ύποπτοι φέρεται να κατέστρεψαν τον εξοπλισμό επικοινωνιών, ανέλαβαν τον έλεγχο της γέφυρας του πλοίου και αιχμαλώτισαν όλα τα μέλη του πληρώματος.

Σε έκθεση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) αναφέρεται ότι οι δράστες διέταξαν τη διακοπή λειτουργίας των κυρίων μηχανών και την παράσυρση του πλοίου με πρόθεση την κλοπή φορτίου και καυσίμων, έδεσαν τα μέλη του πληρώματος χειροπόδαρα και, εν αναμονή σκάφους εκφόρτωσης, έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα του πλοίου και του πληρώματος. Ακολούθως, μετέφεραν όλα τα μέλη πληρώματος στην αίθουσα πηδαλιουχίας και ενημέρωσαν ότι παγίδευσαν όλες τις πόρτες με εκρηκτικά και ότι μπορούν να εξέλθουν μετά την πάροδο δύο ωρών.

Σύμφωνα με την Ambrey, οι ύποπτοι αφαίρεσαν τα ρευστά διαθέσιμα και ορισμένα αγαθά του Δ/Ξ προτού αποβιβασθούν και απομακρυνθούν από το πλοίο.

Tο πλήρωμα απελευθερώθηκε μετά από δύο ώρες και επισκεύασε τμήματα του καταστραφέντα εξοπλισμού του. Δεν ανευρέθησαν εκρηκτικά, ούτε αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ το Δ/Ξ συνέχισε τον πλου προς τον προορισμό του αυτοδύναμα.

Μετάφραση-απόδοση κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Υιοθέτηση του 14ου πακέτου κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε σήμερα (24/6) το 14ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Η νέα δέσμη περιλαμβάνει περιοριστικά μέτρα για επιπλέον 116 άτομα και οντότητες που είναι υπεύθυνες για ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την

Αναζήτηση πόρων για ακτοπλοΐα και short sea

Αντίθετα μετράει ο χρόνος για την ελληνική ακτοπλοΐα, αφού η ανάγκη ανανέωσης του στόλου με πλοία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι επιτακτική. Από το 2030 η εξαίρεση της ελληνικής ακτοπλοΐας (εκτός Κρήτης) από το σύστημα δικαιωμάτων εμπορίας ρύπων τελειώνει. Όπως επεσήμανε ο

Πέντε νεκροί από πνιγμό το τριήμερο

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ του Αγίου Πνεύματος είχε τραγική κατάληξη για λουομένους οι οποίοι βρέθηκαν στις παραλίες και υπό συνθήκες που αναμένεται να προσδιοριστούν από τη νεκροτομή κατέληξαν από πνιγμό. Αναλυτικότερα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην παραλία Ζούμπερι της Νέας Μάκρης

«Σκιές» στις συλλήψεις εμπρηστών

Ερωτήματα για την ορθότητα ορισμένων από τις έρευνες της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των αιτίων πυρκαγιών και της σύλληψης των εμπρηστών προκύπτουν από τα πρόσφατα συμβάντα σε Βάρης – Κορωπίου, Ύδρα και Νάξο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές για «εμπρηστή με μπιτόνι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο