Ένωση Ν/Α: Αστυνομικοί ως πρόβατα σε σφαγή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δυστυχώς, πριν καλά – καλά περάσουν τρείς (3) μήνες από την απόδραση στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, αυτή τη φορά οι συνάδελφοι του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας βιώνουν τον ίδιο «Γολγοθά».

Με την από 02/10/2022 ανακοίνωσή μας, αλλά και με τα συνεχή έγγραφα και υπομνήματά μας προς τη Διοίκηση, είχαμε καταστήσει γνωστή τοις πάσι την επικρατούσα κατάσταση των Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής (τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού) και τι κινδύνους αυτή επιφυλάσσει.

Η πλειοψηφία των Υπηρεσιών ήταν και παραμένει χωρίς τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών, με την παρούσα Δύναμη να βρίσκεται σε επίπεδα κάτω του μισού της Οργανικής, παρά τις κατά καιρούς «τυμπανοκρουσίες» και εξαγγελίες της Ηγεσίας.

Τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αφεθεί στο έλεος της τύχης τους και στο φιλότιμο των λιγοστών συναδέλφων μας, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση προσφέρουν μεν τις υπηρεσίες τους, πλην όμως είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε πάμπολους κινδύνους, όπως ο σημερινός.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως οι Έλληνες Αστυνομικοί, είναι και αυτοί εργαζόμενοι με ψυχικά και σωματικά όρια – αντοχές.

Καλά στελεχωμένες Υπηρεσίες, σημαίνει και ικανοποιητική αστυνόμευση. Σημαίνει επίσης, σημαντική αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και παράλληλα υγιείς συνθήκες εργασίας.

Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της πολιτικής Ηγεσίας για πραγματική ενίσχυση των Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής με έμψυχο δυναμικό;

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, δώσαμε άμεσα εντολή στο Νομικό μας Σύμβουλο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Διοίκησης για όποιες πιθανές παραλείψεις της.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν στην συγκεκριμένη απόδραση, παρέχοντάς τους συνάμα νομική υποστήριξη.

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακτοπλοΐα: Στο φουλ οι μηχανές, ανεβάζουν στροφές το 2023

Στα προ πανδημίας επίπεδα φαίνεται πως έχει επιστρέψει η ακτοπλοϊκή αγορά διεθνώς, με τα στοιχεία να προδικάζουν περαιτέρω ανάκαμψη το 2023.  Μάλιστα, χώρες όπως η Ιταλία, η Κίνα και η Ιαπωνία οδηγούν την κούρσα, τόσο σε όρους εν ενεργεία στόλου

Κρίση Ιμίων: διδάγματα 27 χρόνια μετά …

Αυτές τις μέρες πριν από 27 χρόνια (25-31 Ιανουαρίου 1996) σημειώθηκε η κορύφωση της κρίσης των Ιμίων που παρ’ ολίγον να καταλήξει σε πολεμική σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας με ολέθριες ίσως συνέπειες και για τις δύο χώρες. Το γεγονός ότι

Πλακιωτάκης: Έπαινοι αξίζουν στο Λιμενικό και όχι κατηγορίες που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο υπουργός ανέφερε πως είναι «σημαντικός πειρασμός και πρόκληση η επισήμανση των πολλαπλών αδιεξόδων που έχει ο