Επανέρχονται τα σενάρια για πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τον προϋπολογισμό

Τα τεκμήρια για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την …ΕΥΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έφερε στο φώς της δημοσιότητας το «Documento» -και τα οποία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και από τον υπουργό Εργασίας- δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πρωθυπουργός που φυγομάχησε από τη Βουλή (και που το επόμενο Σάββατο θα έρθει ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού) βλέπει το κύρος του να οδεύει συνεχώς και μειούμενο, καθώς και ψεύδεται και επιχειρεί να συγκαλύψει το μείζον σκάνδαλο και επιλέγει ως τελευταία γραμμή άμυνας ότι ο ίδιος …δεν γνώριζε! (Λες και θα βρεθεί ένας πολίτης που θα το πιστέψει)! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποφύγει ακόμα και την πολιτική ευθύνη, την οποία διαθέτει τόσο ως πρωθυπουργός ως και προϊστάμενος της ΕΥΠ!

Το Μαξίμου πίστευε ότι με την (συγ)κάλυψη και της ηγεσίας της δικαιοσύνης, με τη σιωπή των βουλευτών και υπουργών του και με την αποσιώπηση από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορέσει να αλλάξει ατζέντα και να συγκαλύψει το μεγαλύτερο (όπως εξελίσσεται) σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης υπουργού από την ΕΥΠ, ωστόσο, αλλάζει «πίστα» στο σκάνδαλο, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως υπάρχουν ακόμα ουκ ολίγοι σκελετοί στα ντουλάπια του Μαξίμου.

Όπως, μάλιστα, είχε γράψει προ ημερών η στήλη, τόσο βέβαιο ήταν το Μαξίμου πως θα πετύχει τη συγκάλυψη του σκανδάλου, που προγραμμάτιζε οδικό χάρτη για εκλογές 14 ή 21 Μαΐου. Η στήλη είχε προβλέψει πως ο οδικός χάρτης δύσκολα θα εφαρμοστεί, καθώς ενδεχομένως οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα το επέτρεπαν.

Το βράδυ χθες, όντως, πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως επανέρχονται με μεγαλύτερη δριμύτητα οι εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες αρχές του χρόνου, εισηγήσεις που αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός όχι απλά δεν απορρίπτει κατηγορηματικά, αλλά και δείχνει να τις ακούει! Κάποιοι, μάλιστα, του εισηγούνται να τις προκηρύξει ακόμα και με την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που πραγματοποιείται το Σάββατο το βράδυ!

Να σημειώσουμε, απλώς, πως εκλογές τώρα σημαίνουν και ομολογία ενοχής και παραδοχή πως ο στόχος της αυτοδυναμίας πάει …περίπατο!

ΥΓ: Για το επόμενο διάστημα, πάντως, το Μαξίμου αισιοδοξεί πως θα πάρει μια ανάσα με τις …δημοσκοπήσεις, που εκτιμά πως θα δίνουν και πάλι στη ΝΔ μεγάλο και ασφαλές προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Επανέρχονται τα σενάρια για πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τον προϋπολογισμό

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού είναι μύθος – Η πραγματική κρίση βρίσκεται αλλού

Όλο και πιο έντονα ακούγεται ότι υπάρχει μια παγκόσμια έλλειψη αξιωματικών εμπορικού ναυτικού. Από Έλληνες εφοπλιστές και μεγάλα ναυλομεσιτικά γραφεία μέχρι διεθνείς οργανισμούς και εταιρείες επάνδρωσης πλοίων, όλοι μιλούν για την έλλειψη αξιωματικών. Το τι φταίει όμως δεν μας έχει

Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα…

«Οι επενδύσεις, οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές στις οποίες έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλές κρίσεις όπως πανδημία, πολέμους, ενεργειακή κρίση, κλπ- πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν προς όφελος της ελληνικής

Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου – FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές

FIR Αθηνών, Παρούσα κατάσταση και προοπτικές Γράφει ο Δρ. Θωμάς Χατζηαθανασίου * Το FIR Αθηνών, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αεροναυτιλιακούς θεσμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και καθορίστηκε από περιφερειακές αεροναυτιλιακές διασκέψεις του ICAO, αναγνωρισμένο διεθνώς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026 – Η ναυτιλιακή τεχνολογία αλλάζει ρυθμό και μετασχηματίζει τον κλάδο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικότερους μοχλούς εξέλιξης της παγκόσμιας ναυτιλίας, με τα Ποσειδώνια 2026 να επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογία έχει πλέον περάσει από το στάδιο της θεωρίας και των πιλοτικών εφαρμογών σε μια νέα εποχή ευρείας