Επανέρχονται τα σενάρια για πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τον προϋπολογισμό

Τα τεκμήρια για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την …ΕΥΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έφερε στο φώς της δημοσιότητας το «Documento» -και τα οποία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο όσο και από τον υπουργό Εργασίας- δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πρωθυπουργός που φυγομάχησε από τη Βουλή (και που το επόμενο Σάββατο θα έρθει ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού) βλέπει το κύρος του να οδεύει συνεχώς και μειούμενο, καθώς και ψεύδεται και επιχειρεί να συγκαλύψει το μείζον σκάνδαλο και επιλέγει ως τελευταία γραμμή άμυνας ότι ο ίδιος …δεν γνώριζε! (Λες και θα βρεθεί ένας πολίτης που θα το πιστέψει)! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να αποφύγει ακόμα και την πολιτική ευθύνη, την οποία διαθέτει τόσο ως πρωθυπουργός ως και προϊστάμενος της ΕΥΠ!

Το Μαξίμου πίστευε ότι με την (συγ)κάλυψη και της ηγεσίας της δικαιοσύνης, με τη σιωπή των βουλευτών και υπουργών του και με την αποσιώπηση από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορέσει να αλλάξει ατζέντα και να συγκαλύψει το μεγαλύτερο (όπως εξελίσσεται) σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης υπουργού από την ΕΥΠ, ωστόσο, αλλάζει «πίστα» στο σκάνδαλο, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν πως υπάρχουν ακόμα ουκ ολίγοι σκελετοί στα ντουλάπια του Μαξίμου.

Όπως, μάλιστα, είχε γράψει προ ημερών η στήλη, τόσο βέβαιο ήταν το Μαξίμου πως θα πετύχει τη συγκάλυψη του σκανδάλου, που προγραμμάτιζε οδικό χάρτη για εκλογές 14 ή 21 Μαΐου. Η στήλη είχε προβλέψει πως ο οδικός χάρτης δύσκολα θα εφαρμοστεί, καθώς ενδεχομένως οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα το επέτρεπαν.

Το βράδυ χθες, όντως, πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως επανέρχονται με μεγαλύτερη δριμύτητα οι εισηγήσεις για πρόωρες κάλπες αρχές του χρόνου, εισηγήσεις που αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός όχι απλά δεν απορρίπτει κατηγορηματικά, αλλά και δείχνει να τις ακούει! Κάποιοι, μάλιστα, του εισηγούνται να τις προκηρύξει ακόμα και με την ομιλία του στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού, που πραγματοποιείται το Σάββατο το βράδυ!

Να σημειώσουμε, απλώς, πως εκλογές τώρα σημαίνουν και ομολογία ενοχής και παραδοχή πως ο στόχος της αυτοδυναμίας πάει …περίπατο!

ΥΓ: Για το επόμενο διάστημα, πάντως, το Μαξίμου αισιοδοξεί πως θα πάρει μια ανάσα με τις …δημοσκοπήσεις, που εκτιμά πως θα δίνουν και πάλι στη ΝΔ μεγάλο και ασφαλές προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Επανέρχονται τα σενάρια για πρόωρες κάλπες αμέσως μετά τον προϋπολογισμό

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαίρεση της εμφάνισης Λιμενικών ως μάρτυρες κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθώντας το νομοθετικό έργο της Βουλής των Ελλήνων ενημερώνει τα στελέχη ΛΣ. “Σήμερα 23-02-2024 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση  για την εξαίρεση της εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών και λοιπών προανακριτικών υπαλλήλων, δηλ. στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  κατά

Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά «Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών για ακόμη μια φορά επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά την υπηρεσία που στελεχώνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Συνεπής στο ραντεβού της η Π.Ο.Λ. κατόπιν αιτήματος και της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Λιμενικών Αρχών Αττικής και Κορίνθου

Tο μοναδικό σούπερ γιοτ στον κόσμο από χρυσό 24 καρατίων

To μήκους 41,4 μέτρων AK Royalty λάμπει κάτω από τον αραβικό ήλιο του Ντουμπάι και είναι διαθέσιμο προς ναύλωση για 112.000 ευρώ την εβδομάδα. Οταν ήρθε η ώρα να αγοράσει το γιοτ των ονείρων του ο Aaron Fidler, ήξερε ακριβώς

Ελβετία: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή παρά την αύξηση της χρήσης εφαρμογών πληρωμών στα κινητά

Η Ελβετία εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, παρά την ανάπτυξη των εφαρμογών πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και των προβλέψεων για μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο