Επιχειρησιακό το τουρκικό AUSV Sancar για το Αιγαίο- Ετοιμάζουν “κοπάδια” μη επανδρωμένων σκαφών κατά μικρονήσων και Βραχονησίδων

Σχεδόν έτοιμο είναι το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος AUSV Sancar, που αναπτύχθηκε από την HAVELSAN και την Yonca Onuk Shipyard, και πέρασε με επιτυχία την πρώτη σειρά δοκιμών.

Ανακοινώνοντας την είδηση ​​στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας Ο Ισμαήλ Ντεμίρ πρόσθεσε επίσης: Μετά τα UCAV, η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα κάνει τη διαφορά στον κόσμο με τα AUSV της.

Αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της HAVELSAN και της Yonca Onuk Shipyard, η SANCAR AUSV ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες της δοκιμές. Συγχαρητήρια.” SANCAR AUSV”.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος αναπτύχθηκε με σκοπό την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης και επιτήρησης, πολέμου επιφανείας, ναρκοπόλεμο.

Το Sancar θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο με την έννοια της μη επανδρωμένης χρήσης σε αποστολές που είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή, ενώ  θα επιτρέψει την εκτέλεση πολλών εργασιών με υψηλότερο κόστος.

Χαρακτηριστικά του Sancar AUSV:

Μήκος: 50 πόδια (12,7 μέτρα)

Εκτόπισμα: 9 τόνοι

Ταχύτητα: 40 Κόμβοι

Εμβέλεια: 400 Ναυτικά Μίλια

Επιχειρησιακή ικανότητα σε θαλάσσια κατάσταση: 40 ώρες

Οπλισμός: πολυβόλο 0,50 Cal (12,7 mm) STAMP-2 Stabilized Weapon System

Δυνατότητα ενσωμάτωσης πυραύλων 2 x 2 UMTAS / L-UMTAS MILMAST

Τηλεσκοπικός ιστός για ραντάρ, κάμερα, και σύστημα πρόληψης σύγκρουσης.

Στόλο επανδρωμένων και μη σκαφών στο Αιγαίο ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι είναι πραγματικότητα το KM-STC10, ένα θαλάσσιο όχημα που μπορεί να κινηθεί τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας, όσο και κάτω από αυτή, και αφορά τον εξοπλισμό των Τούρκων υποβρύχιων κομάντος της δύναμης SAS-SAT.

Το όχημα είναι σχεδιασμένο από την τουρκική εταιρεία Kuasar Marine για τις μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, κει έχει χωρητικότητα 5,3 τόνων, ενώ  μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 25 κόμβων στην επιφάνεια και 4 κόμβους σε βάθος 30 μέτρων.

Η κύρια αποστολή του υποβρυχίου μεταφορικού πλοίου KM-STC10 είναι να μεταφέρει Προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μίνι-υποβρύχια είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν από τους Τούρκους βατραχανθρώπους, σε ειδικές και πολύ δύσκολες αποστολές…, όπως για παράδειγμα την αποβίβαση «αθέατων» δυνάμεων σε εχθρική ακτή , την κατάληψη βραχονησίδας και πολλές άλλες αποστολές του ανορθόδοξου πολέμου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα σοβαρό υποβρύχιο σύστημα στα χέρια των Τούρκων «υποβρύχιων καταστροφέων», στο περιβάλλον του Αιγαίου, με το οποίο θα δύνανται να επιχειρήσουν μελλοντικά να αιφνιδιάσουν την ελληνική πλευρά λόγω και της εγγύτητας των μικρασιατικών παραλίων στα ελληνικά νησιά.

Τουρκικό σχέδιο κατά των ελληνικών νησιών για διαρκή απειλή από οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη

Αυτό αποτελεί σχέδιο της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με στόχο τα 3000 ελληνικά νησιά, μικρονήσους, και Βραχονησίδες.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εξετάζει συστήματα ελέγχου και διοίκησης, τα οποία θα μπορούν να κατευθύνουν ταυτόχρονα τουρκικά μη επανδρωμένα ( εξοπλισμένα και μη)  εναέρια οχήματα, μαζί με οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη, σε συντονισμό με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι τα ελληνικά νησιά εκεί που είναι  αμφισβητούν την κυριαρχία της χώρας τους στο σχέδιο απόκτησης όλου του ελέγχου σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και αφού αυτά είναι  εξοπλισμένα με δυνάμεις.

Σε κάθε περίπτωση τα σχέδια αυτά ακυρώνονται στην πράξη από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και τις δυνάμεις επί των νήσων μας, ότι και να ονειρεύονται  οι Τούρκοι και η αμυντική τους βιομηχανία.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα. Τα απτά οφέλη

Άρθρο του Νικ. Γ. Σαμπάτη, Αρθρογράφου, Οικονομολόγου, ασκ. Ορκωτού Ελεγκτή Οι πρώτες φωνές που θυμάμαι να μιλάνε δειλά δειλά για την αξιοποίηση της ελληνική ΑΟΖ ήταν στο μακρινό 2009.  ”Γραφικοί”, ήταν ο ελαφρύτερος από τους χαρακτηρισμός που τους συνόδευε από

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση για την Ημέρα Τάξης ΣΣΕ 1983

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1983, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της.

Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών Cessna T-41D

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απόσυρσης των αεροσκαφών Cessna T-41D, στην 360 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (360ΜΕΑ) της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δοξολογία, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητή 360 ΜΕΑ, διέλευση αεροσκάφους

Τελετή Επίδοσης Ξιφών και Βράβευση Στρατιωτικών Εργοστασίων

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ»), η τελετή επίδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οιασδήποτε προέλευσης πλην ΣΣΕ και ΣΣΑΣ. Τα ξίφη απένειμε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού